Şekerler vücudun ve özellikle beynin yakıtıdır.
Sakkaroz; sindirimi çok kolay olduğu için müthiş bir enerji kaynağıdır.
Fruktoz; meyve,sebze ve özellikle balda bulunur ve günlük olarak karaciğer için gereklidir.
Laktoz; süt şekeri, karaciğerde yağ birikmesini önlemekte veya önemli ölçüde karaciğer yağını azaltmaktadır, ayrıca B-kompleksi vitaminlerinin sentezinde teşvik edicidir, özellikle bebeklerin sindirim sistemi için çok faydalıdır.
Gelelim popüler olarak şekerin kötü bir şey olduğu algısına, evet eğer sen portakal yemektense onun suyunu sıkıp içersen normalinden kat ve kat fazla fruktoz alırsın, ya da rafine şekeri çaya, tatlıya, çikolataya ve benzeri şeylere koyup tüketirsen diyabet riskin artar.Şeker tüketmemek gibi bir şey yoktur bu imkansızdır şekerler neredeyse her şeyde bulunuyor, ancak doğal olarak değil de onu meyvelerin içinden çıkarıp rafine edip ona buna katarsan bu tabiki zararlıdır.
Yani doğada hiç diyabete ya da karaciğer yağlanmasına yakalanmış bir inek görmedim.Sağlıklı yaşam şekeri değil, rafine şekeri hayattan çıkarmak ile mümkün olur, doğadan aldığın şeker enerji ihtiyacı için şarttır.