Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye 2 Temmuz
4

Domateslerim neden meyve vermiyor?

Gülmeyin lütfen ama ilgi göstermek adına 3 kök domates ektim fakat hala çiçeklenmedi. Boyları 40 cm'i aşmış olmasına rağmen neden çiçek vermez ki?
680 görüntülenme
Domateslerim neden meyve vermiyor?
Domateslerim neden meyve vermiyor?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Melih B
Melih B
57K UP
Zamanında ben de domates ekmiştim 2 Temmuz

Domatesin meyve vermemesinin bazı sebepleri olabilir; yetersiz ışık alıyorsa, aşırı azota maruz kalıyorsa, düzensiz sulamıyorsanız, hastalıklıysa meyve vermeyebilir.

Domates bitkisi genelde 3 ay sonra meyve verir, ne kadar süre geçtiğini bilmiyorum, yazmamışsınız.

Yetersiz ışık alıyorsa bitkinin yerini değiştirebilirsiniz, bunu öyle her gün farklı yere koymak gibi yapmayın elbette bitki bi yerine alışsın.

Tüm Reklamları Kapat

Aşırı azota maruz kalıyorsa dengeli bi gübre kullanabilirsiniz. Doğal gübre kullanmak çoğu zaman meyve vermesi için iyi bir yöntemdir.

Bu işlerde sabırlı olmak önemlidir, iyi yetiştirmeler!

5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Moderatör Uyarısı
Yapay Zeka Kullanımı 1 moderatör tarafından eklendi
Yazının çoğunda veya tamamında yapay zeka kullanılmış olabilir.
0
Mehmetcan Yaman
Araştırmacı 2 Temmuz

Domatesler sıcaklığa karşı hassastır. Gece sıcaklıkları 55°F'nin altına düşerse veya 75°F'nin üzerine çıkarsa veya gündüz sıcaklıkları 85°F ila 90°F'yi aşarsa, meyve verme sürecine müdahale edebilir.

Azot domates bitkisinin büyümesi için elzem olsa da, aşırı bolluğu bol yapraklı ancak az meyveli yemyeşil bitkilere yol açabilir. Bunun nedeni bitkinin enerjisini meyve üretimi pahasına vejetatif büyümeye odaklamasıdır.

Domateslerin optimum meyve üretimi için günlük en az altı ila sekiz saat doğrudan Güneş ışığına ihtiyacı vardır. Bununla birlikte, gündüzleri 70°F ila 85°F ve geceleri 60°F ila 70°F arasında uygun bir sıcaklığı korumak esastır. Bu koşullar olmadan, domates bitkileriniz çiçek açabilir ancak meyve vermeyebilir.

Tüm Reklamları Kapat

Düzensiz sulama, zararlı istilası veya hastalıklar gibi çeşitli stres faktörleri domates bitkilerinin meyve üretimini engelleyebilir.

Budama, domates bitkilerinin refahı için çok önemli olan daha iyi hava sirkülasyonu ve güneş ışığının nüfuz etmesini sağlayarak sağlıklı büyümeyi teşvik etmek için olmazsa olmaz bir uygulamadır. Ancak aşırı budama zararlı olabilir, bitkilere gereksiz stres verebilir ve meyve verme potansiyellerini önemli ölçüde azaltabilir. Zayıf bir yapıya yol açabilir ve bitkiyi hastalıklara ve zararlılara maruz bırakarak genel verimi etkileyebilir.

Tüm domates çeşitlerinin eşit olmadığını kabul etmek önemlidir. Bazı domates türleri doğal olarak daha az meyve vermeye yatkınken, diğerlerinde çiçeklerin ortaya çıkması ile meyvelerin çıkması arasında uzun aralıklar olabilir.

Birçok bahçe bitkisi gibi domatesler de çiçeklerini tozlaştırmak için arılara veya rüzgara güvenir. Bitkilerinizde asla meyveye dönüşmeyen bol miktarda sarı çiçek olduğunu fark ederseniz, muhtemelen tozlayıcı eksikliğiniz vardır.[1][2][3][4]

Kaynaklar

  1. Anonim. Why Are Tomatoes Flowering But Not Fruiting? Causes And Solutions. Alındığı Tarih: 2 Temmuz 2024. Alındığı Yer: rasnetwork | Arşiv Bağlantısı
  2. Anonim. Top 3 Reasons Why Your Tomatoes Are Not Setting Fruit. (28 Temmuz 2019). Alındığı Tarih: 2 Temmuz 2024. Alındığı Yer: GrowVeg | Arşiv Bağlantısı
  3. Anonim. Why Are My Tomatoes Flowering But There Is No Fruit? Here’s Your Answer!. (12 Haziran 2024). Alındığı Tarih: 2 Temmuz 2024. Alındığı Yer: AllThatGrows | Arşiv Bağlantısı
  4. L. Hailey. 7 Reasons Your Tomatoes Aren't Setting Fruit This Season. (30 Ağustos 2022). Alındığı Tarih: 2 Temmuz 2024. Alındığı Yer: Epic Gardening | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close