Normalde 2000 kelime de yazardım ancak çok uzatınca karışabiliyor ister istemez. Aşırı özet geçeceğim ancak en kritik noktalarını belirteceğim.
Veri tabanı kaynaklarını genişletmek için Google Scholar'ın ötesine geçerek IEEE Xplore, ACM Digital Library ve arXiv gibi platformlardan yararlanabilirsin PubMed'de var tabii, fakat özellikle arXiv vazgeçilmezdir. Arama becerilerinizi geliştirmek adına spesifik anahtar kelimeler kullanarak ve Boole operatörleriyle aramalarınızı optimize ederek daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Ayrıca büyük resmi görmeye niyetliyseniz :) ve alandaki ana temaları belirlemek için article'ları kesinlikle incelemek faydalı olacaktır. Kaynakları eleştirel bir gözle değerlendirerek etki faktörleri, h-indeksleri ve metodolojinin kalitesine dikkat edebilirsiniz. Predatory articllara karşı kkesinlike dikkat edin. Organize bir yaklaşım benimseyerek referans yönetim araçlarından yararlanabilir ve bir araştırma günlüğü bile tutmayı düşünebilirsiniz (ben pek yapmıyorum).
Araştırma sürecinde toplulukla etkileşim kurmak konferanslara katılmak, çevrimiçi forumlarda yer almak ve yazarlara ulaşmaktan çekinmeyin. Sırf bir doktorun sayfasına yazacağımız içeriğin istatistiğini sadece tek bir araştırmada belirtildiği için ve makaleyi açmak için 50 dolar vermemek için :) japonya'daki yazara ulaştım ve istatistiği aldım, sen de çekinme. Güncel trendleri takip etmek için minik scriptler yazabilirsin, belirli bir hashtag 10k retweet aldığında windows bildirimi at gibi mesela ya da önemli araştırmacıları sosyal medyada takip edebilirsin ama bazen de çok boş yapıyorlar işte 😅.
Unutmadan araç demiştiniz onları vereyim: NVivo, Atlas.ti, Rayyan, Covidence ya da kendin yazacaksın ama zaman alır.