Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Emre Evrim
Emre Evrim
47K UP
Üye 26 Ekim 2021 3 Cevap
4

Animasyon filmleri nasıl yapılıyor?

Ne kullanıyorlar yaparken
708 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Mustafa Dalyan
Filmmaker 11 Mart 2024

Tabiki de adobe üzerinden çeşitli programlara erişip 2D ve 3D animasyon üzerinden çalışmalar yapılabilir. Adobenin oldukca kapsamlı içeriklerinden yararlanabilirsiniz.

Ayrıca Blender 3D animasyonlar yapabileceğin diğer programlardan biridir. Giriş seviyesinde ki kişilerin kullandığı bir programdır.

Kaynak: GriFilm Medya[1]

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Mustafa Dalyan. Kaynak. (20 Mart 2016). Alındığı Tarih: 11 Mart 2024. Alındığı Yer: GriFilm Medya | Arşiv Bağlantısı
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Grifilm Medy
Yönetmen 25 Aralık

Blender Kullanım Alanları

Film ve Animasyon: Pixar ve DreamWorks gibi büyük stüdyoların da kullandığı Blender, animasyonlu filmler ve kısa filmler üretmek için tercih edilir.

Video Oyunları: Blender, oyun geliştirme için de güçlü bir araçtır. Blender Game Engine (BGE) geçmişte oyun motoru olarak kullanılıyordu, ancak günümüzde dışa aktarım ve oyun içi grafik tasarım için yaygın olarak kullanılıyor.

Tüm Reklamları Kapat

Mimarlık ve Ürün Tasarımı: Blender, mimari görselleştirme ve ürün prototip tasarımı için kullanılır.

Sanat ve Dijital İllüstrasyon: Dijital sanatçılar, Blender'ı dijital heykeller veya görsel sanatlar üretmek için kullanabilirler.

Eğitim ve Araştırma: Blender, akademik ve eğitim alanlarında da kullanılmaktadır. Özellikle fiziksel simülasyonlar ve görselleştirmeler için te[1]rcih edilmektedir.

Kaynaklar

  1. Grifilm Medya. Grifilm Medya. (3 Aralık 2016). Alındığı Tarih: 25 Aralık 2024. Alındığı Yer: Grifilm Medya | Arşiv Bağlantısı
3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Bilim Sever 26 Ekim 2021

Animasyon yapılırken çeşitli animasyon programları kullanılır. Bir çok animasyon programı var. Bazıları şunlardır:

-Blender: 3D animasyonlar yapabileceğin bir program. Genellikle öğrenme aşamasındaki kişilerin kullandığı bir programdır. (Gayet kaliteli ve ücretsiz bir uygulama. Ben, bunu kullanıyorum.)

-Animaker: 2D animasyonlar yapabileceğin ücretsiz bir web sitesi.

Tüm Reklamları Kapat

-Animation Paper: 2D animasyonlar yapabileceğin ücretsiz bir program. Piyasadaki en iyi programlardan birisi. Profesyonel veya öğrenci fark etmeksizin çokça kullanılan bir program.

-Autodesk 3ds: 3D animasyonlar, çizimler yapabileceğin ücretli bir program. Dünyada en fazla tercih edilen program budur.

-Maxon Cinema 4D: Modelleme konusunda zayıflıkları olsa da film sektöründe tercih edilen bir program. Yeni başlayanlar için ideal programlardan birisi.

Not: Elbette ki daha bir çok program var. Ben buraya birkaç tanesini yazdım. Kaynakçada belirttiğim linklere giderek daha fazlasını bulabilirsin.

201 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Web Tekno. Windows İçin 10 Ücretsiz 2D Ve 3D Animasyon Yapma Programı. (1 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 26 Ekim 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
  2. Video Sanat. 2D Ve 3D Animasyon Yapma Konusunda En İyi 5 Program!. (26 Ekim 2021). Alındığı Tarih: 26 Ekim 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
0
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close