Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Thmn Aasa
Üye 13 Ağustos 2023 1 Cevap
2

Aloe Vera jeli sivilceleri yok eder mi? Nasıl?

330 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Mehmet Kesici
Yazılımcı, Araştırmacı 13 Ağustos 2023

Bu konu biraz tartışmalıdır çünkü kesin bir kanıya varamıyoruz fakat aloe vera jelinin cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğuna dair bazı çalışmalar bulunmaktadır. Ancak, aloe vera jelinin sivilceleri kesin olarak yok ettiğine dair kesin bir kanıt bulunmamaktadır.

Araştırmalara göre olumlu etkileri şöyle madde madde sıralayabiliriz:

1-Nemlendiricilik: Aloe vera, cildi nemlendirme özelliğine sahiptir. Nem dengesi iyi bir cilt, sivilce oluşumunu minimuma indirir.

Tüm Reklamları Kapat

2-Yatıştırıcılık: Aloe vera cildi yumuşatarak tahrişi hafifletebilir. Bu, sivilceli ciltlerde rahatlama sağlayabilir.

3-İltihap engelleme ve iyileştirici ortam oluşturması: Aloe vera yara iyileşmesini desteklediği bilinir. Sivilceler nedeniyle oluşan hafif yaralarda kullanılabilir. Ayrıca bazı çalışmalarda yarayı iyileştirmede pozitif etkileri olduğu görülmüştür.

Ancak, her cilt tipi farklıdır ve aloe vera'nın etkileri kişiden kişiye değişebilir. Bu durumda bir kişiye pozitif/negatif etkisi bulunabilir.[2][1][3][2]

Kaynaklar

  1. H. Zhong, et al. (2021). Efficacy Of A New Non-Drug Acne Therapy: Aloe Vera Gel Combined With Ultrasound And Soft Mask For The Treatment Of Mild To Severe Facial Acne. Frontiers in Medicine, sf: 662640. doi: 10.3389/fmed.2021.662640. | Arşiv Bağlantısı
  2. Zohreh Hajheydari, Majid Saeedi, Katayoun Morteza-Semnani, Aida Soltani, et al. (2013). Effect Of Aloe Vera Topical Gel Combined With Tretinoin In Treatment Of Mild And Moderate Acne Vulgaris: A Randomized, Double-Blind, Prospective Trial. www.tandfonline.com. | Arşiv Bağlantısı
  3. L. R. Zago, et al. (2021). The Use Of Babosa (Aloe Vera) In Treating Burns: A Literature Review. Brazilian Journal of Biology, sf: e249209. doi: 10.1590/1519-6984.249209. | Arşiv Bağlantısı
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close