Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Eymen Doğançay
Üye 4 gün önce 2 Cevap
3

Akıcı, kolay anlatımlı kitap öneriniz var mı?

14 yaşındayım. Doğru düzgün hiç kitap okumadım diyebilirim. Sınav olanları vs hep özet falan okuyup geçtim veya arkadaşlardan dinledim. Akıcı kitap lazım. Diksiyonum vs de kötü.
185 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim. 4 gün önce

Kitap, içine girmek isteyene kapıları açar!

Kitap sabır işidir. Her kitap illa ki bir yerde, başta, ortada ya da sonda illa ki sıkar. Ancak biraz sabır bizi kitabın içine aldı mıydı, biz artık o kitabın içindeki bir özneye dönüşürüz. Kaynakçada paylaştığım kitaplar öyle kitaplar ve ertesi sabaha bizi bambaşka ve daha özgür olarak uyandıran kitaplar.

Hemen hemen çoğu dünya klasiği öyledir fakat ben bir kaçını paylaşmayı tercih ettim. Sabır ile okuyanı uyandırır…Karanti….(gülücük)

Tüm Reklamları Kapat

Okurken mutlaka notlar al ve mümkünse bir şeyler yaz. Farkı göreceksin. Sevgiyle…

Kaynaklar

  1. Montaigne. (2019). Denemeler. Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları. sf: 314.
  2. Alain. (2022). Alain-Denemeler. Yayınevi: dorion yayınları. sf: 608.
  3. Yaşar Kemal. (2023). İnce Memed 1-2-3-4. Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları. sf: 2163.
  4. Erol Toy. (2013). Azap Ortakları (2 Cilt). Yayınevi: Cumhuriyet Kitapları. sf: 1068.
  5. Vladimir Bortol. (2012). Fedailerin Kalesi Alamut. Yayınevi: Koridor Yayıncılık. sf: 510.
  6. Ernst W. Heine. (2002). Alamut'a Dönüş. Yayınevi: Yurt Kitap Yayın. sf: 390.
  7. Galina Serebryakova. (2014). Ateşi Çalmak (5 Cilt). Yayınevi: Evrensel Basım Yayın. sf: 2539.
  8. Georges Politzer. (2012). Felsefenin Başlangiç İlkeleri. Yayınevi: Sol yayınları. sf: 208.
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
D. Arslangilay
Yaşıyorum 1 gün önce

“Kolay anlatımlı”dan katın okuması kolay varsayarak cevaplamaya başlıyorum. Öncelikle dikkat süresi ve iradesi olmayan 5 yaşında falan insanlar hariç herkes bence bir kitabı okuma zorluğuna göre değerlendirmeyi geçtim okuması kolay zor diye ayırmamalı bile. Kitaplar içeriklerince önemlidir, okuman gereken bir şeyi okuduktan sonra bir gün mü sürmüş bir ay mı önemli değil. Neyse sadede geleceksek okuma alışkanlığı kazanmak için okuyabileceğin şeyler öncelikle ilgi alanına uygun olmalı, sıkılırsan A1 dilinde yazılmış 10 sayfa kitap olsa bile okumazsın. Yine de genel bir kaç tavsiyede bulunacak olursam “Sun Tzu - Savaş Sanatı”nı öncelikle önerirdim. Neden bilmiyorum, kitap okuyan her tanıdığım okuma alışkanlığı kazanmaya bu kitapla başlamış. Harry Potter, Percy Jackson gibi romanları okuyabilirsin, eğer bir kitaptan beklentin sana çok manyak bir şeyler katmazı değil de biraz eğlendirmesi biraz dikkat süreni uzatması falansa böyle bir seriden ilgini çeken ilk kitabı alıp başla bence. Onun dışında “ölü ozanlar derneği” diye bi kitap vardı, çok iyi kitap diyemem ama okunuyor ve kısa. İlgin varsa Attila İlhan, Nazım Hikmet, Özdemir Asaf, Sabahattin Ali gibi yazarların şiirlerini okuyabilirsin, kitaplarının sayfaları ağzına kadar düz yazıyla dolu olmadığından okuması kolay oluyor. “Kürk Mantolu Madonna” da biraz sıkıcı başlada da hgüsel hikayesi olan kitaplardan , biraz fazla eski kelime var içinde ama onun dışında dil yapısı olarak okuması kolay. Aklıma gelen başka bir şey yok. Eğer uzun olsa da okurum diyorsan Kinyas ve Kayra falan oku bence.

2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close