Günümüzün En Zor Bilişim Problemleri: Geleceği İnşa Etmek...

- Özgün

Teknoloji, insanı "günümüzde bildiğimiz insan" yapan şeylerin başında gelir. "Geleceğin insanı" yapacak olan da yine teknoloji olacaktır. Tabii ki teknoloji ve teknolojiyi besleyen bilim... Eğer ki birey ya da toplum olarak bu gidişatın, bu durdurulamaz gelişmenin bir parçası olmak istiyorsak, sadece bugüne kadar çözülen sorunları ve onların nasıl çözüldüğünü anlamak yetmez. Aynı zamanda günümüzde var olan problemleri de çok yakından tanıyıp, üzerinde kafa yormayı gerektirir. Hatta anaakım mühendis ve bilim insanlarından sıyrılıp, fark yaratmak isteyenlerin, gelecekte karşımıza çıkabilecek problemleri de öngörüp, şimdiden hazırlıklarını yapmasını gerektirir. İşte bunları yapabilenler, geleceği inşa edenlerdir.
Bu ufak infografikte, günümüzdeki en çok kafa yorulan, en kritik, en çığır açıcı bilişim problemlerini özetleyeceğiz. Tabii ki bunlardan kat kat fazlası bulunuyor; ancak bunlar halkın ya en yakından tanıdığı ya da bilmesinin ilgi çekici olabileceği örneklerdir.
Ancak bununla da yetinmeyeceğiz; aynı zamanda geçtiğimiz yüzyılda ve daha öncesinde çözdüğümüz önemli bilişim problemlerinin de birkaç tanesini örnekleyeceğiz.
Ülkemizdeki yüksek potansiyel içerisinde bulunan ve umuyoruz ki ileride bunu kinetiğe de dönüştürebilecek olan okurlarımıza faydalı ve yön gösterici olacağını umuyoruz.
Görsel Düzenleme: Mehmet Onurcan Kaya
Evrim Ağacı'nda tek bir hedefimiz var: Bilimsel gerçekleri en doğru, tarafsız ve kolay anlaşılır şekilde Türkiye'ye ulaştırmak. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi Türkiye'de bilim anlatmak hiç kolay bir iş değil; hele ki bir yandan ekonomik bir hayatta kalma mücadelesi verirken...
O nedenle sizin desteklerinize ihtiyacımız var. Eğer yazılarımızı okuyanların %1'i bize bütçesinin elverdiği kadar destek olmayı seçseydi, bir daha tek bir reklam göstermeden Evrim Ağacı'nın bütün bilim iletişimi faaliyetlerini sürdürebilirdik. Bir düşünün: sadece %1'i...
O %1'i inşa etmemize yardım eder misiniz? Evrim Ağacı Premium üyesi olarak, ekibimizin size ve Türkiye'ye bilimi daha etkili ve profesyonel bir şekilde ulaştırmamızı mümkün kılmış olacaksınız. Ayrıca size olan minnetimizin bir ifadesi olarak, çok sayıda ayrıcalığa erişim sağlayacaksınız.
Makalelerimizin bilimsel gerçekleri doğru bir şekilde yansıtması için en üst düzey çabayı gösteriyoruz. Gözünüze doğru gelmeyen bir şey varsa, mümkünse güvenilir kaynaklarınızla birlikte bize ulaşın!
Bu makalemizle ilgili merak ettiğin bir şey mi var? Buraya tıklayarak sorabilirsin.
Soru & Cevap Platformuna Git- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 0
- 0
- 0
Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?
Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:
kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci
Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 02/04/2025 22:40:02 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/3767
İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.