Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Terlemenin tam olarak nasıl gerçekleştiğini bilen var mı ? Evet sempatik sinir sisteminin uyarılmasıyla oluyor ama o suyun vücut içerisnde ilk olarak buharlaşıp mı gözeneklerden çıktığını yoksa normal olarak mı çıktığını anlamış değilim. Kişiden kişiye fark etsede belli bir sıcaklık aralığı var mı ? İnternete baktım fakat net bir bilgi göremedim
kafamda bir düşünce dolanıyor Bir insanın zihnini tamamen eksiksiz bir dijital ortama taşısak bile dijital ortamdaki iletişim hızının yüksekliğinden dolayı aynı kişi olur mu ? ya da insan zihni aynı şekilde çalışmaya devam eder mi peki bir insan beynini aktarmak istersek nöronlarının hızını dahi dahil ederek bir insan zihninin yeniden dijital ortamda yaptığımız taktirde başarırmıyız gibi birşey
Merhaba yapay zeka videosundan geldim, videoyu izleyip sitenin ne kadar büyük bir emekle büyütüldüğüne bir kez daha şahit olduktan sonra belirtmek istedim ki evrim ağacı benim için bilim aşkımı çokça körükleyen ve çok kez başvurduğum ilham verici bir kaynak oldu. Bugün psikoloji bölümünden mezun evrimsel psikolojiye büyük ilgi duyan bir psikolog olarak yazıyorum ve evrim ağacına minnet duyuyorum, bu site hiç ölmesin.
İngiliz pilot Amy Johnson 1 Temmuz 1903'te doğdu. Londra'dan Avustralya'ya tek başına uçan ilk kadın oldu. 1930'larda kırdığı uzun mesafe uçuş rekorlarıyla havacılık tarihine geçti. 2. Dünya Savaşı'nda Air Transport Auxiliary (ATA) biriminde savaş uçaklarını üslerine taşıdı. Thames Halici'ne düşen uçağından paraşütle atladıktan sonra kayboldu, cesedine ulaşılamadı.
bağımlılık kafama takılıyor özgür iradeye müdahale gibi
1
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Evrim Ağacı'nın bilim iletişimine katkı sağlamanın en kolay yolu: Evrim Ağacı Premium!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Evrim Ağacı olarak, bilimin ulaşmadığı hiçbir köşe bırakmamak üzere çalışmaya devam ediyoruz. Ama hedeflerimize ulaşabilmek için sizin gibi bilimseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Evrim Ağacı, hiçbir dış kaynağın desteği olmadan, neredeyse tamamen sizlerin katkılarıyla yola devam ediyor. Türkiye'ye bilimin ateşini yazmamıza yardım edin! Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Sevgili Kepler, keşke ahalinin (sıradan halkın) olağanüstü aptallığına gülebilseydik. Kendilerine binlerce kez ücret istemeksizin ve canıgönülden bu fırsatı sunmama rağmen gezegenlere de Ay'a da teleskopa da bakmak istemeyen ve bir engereğin inadıyla dolu olan akademinin önde gelen filozoflarına ne demeli? Gerçekten de, tıpkı engereğin kulaklarını tıkaması gibi, bu filozoflar da gözlerini gerçeğin ışığına kapatıyorlar.” Galileo Gelilei
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).