Bu alan, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu türün ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu alanın amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim topluluğuna değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
"Düşün, sorgula, soru sor, araştır, incele, merak et, şüphe duy, kurcala, bozmaya çalış, açık ara, güvenme, sebep ara, neden de, arkasına bak, inanma, eleştir, kabul etme, eksik gör, hata bul, olanla yetinme, üret, fikrini söyle, daha iyisini iste, hesap sor, daha fazla düşün..."
Mount Rainier’de oluşabilecek bir lahar, nehir yataklarını izleyerek kilometrelerce uzağa ulaşabilir mi? Kısa cevap: Evet. Islak beton kıvamında hızla akan bu devasa volkanik çamur selleri, bölgedeki en büyük risklerden biri.
Son 6 bin yılda 11 büyük laharın ulaştığı bu bölgelerde bugün 90 bin kişi yaşıyor. 4 Eylül 2026 itibarıyla yanardağlar normal seviyede olsa da Rainier ve Mount St. Helens’teki küçük sarsıntıları yakından takip ediyoruz. Hazırlıklı olmak, felaketi önlemenin ilk adımı. 🌋
Sınıfsal kinim her gün biraz daha artıyor çünkü senin o konuda ne kadar iyi olup olmamanın bile bazen hiçbir önemi yok o senden daha iyi şartlarda doğduysa her şey onun için daha kolay oluyor sen uğraşıp didinerek bir yerlere gelmeye çalışırken bazıları zaten sahip oldukları imkânlarla senden çok daha önde başlıyor sonra da ortaya çıkan sonucu sadece başarı ve yetenek üzerinden değerlendiriyorlar insan ister istemez sinirleniyor çünkü herkes aynı yerden başlamıyor 3 dil bilen dadısıyla büyüyen çocukken eline piyano verilen bir çocukla ben nasıl aynı olayım abi
Gözünüzün tam ortasında devasa bir kör nokta var ama dünyayı asla delik deşik görmüyorsunuz.
Göz küremizden çıkıp beyne giden optik sinirin bağlandığı noktada ışığı algılayan hiçbir hücre bulunmuyor. Fizyolojik olarak her iki gözümüzün de görüş alanında kocaman bir delik var. Peki neden fark etmiyoruz?
Çünkü beynimiz, o boşluğun etrafındaki desenlere ve renklere bakıp oraya neyin gelmesi gerektiğini anında tahmin ediyor. Ardından o deliğe kendi ürettiği sahte bir görüntüyü yapıştırıyor.
Bir kâğıda iki nokta çizip birine odaklanarak kör noktanızı hemen bulabilirsiniz. İki göz açıkken biri diğerinin açığını kapatır. Ama tek gözünüzü kapattığınızda bile dünyayı kesintisiz görmenizin tek sebebi, beyninizin eksik parçaları uydurmakta harika olmasıdır.
evrim ağacı ios uygulamasında çok fazla hata var. makaleler düzgün yüklenmiyor; sayfanın yarısı görünüyor. sayfalar açılmıyor. sürekli tekrar dene uyarısı çıkıyor.
Ulusal Kasırga Merkezi, Kasırga Lowell hakkında 4 Eylül Cuma tarihli en son bilgileri paylaştı. Güncel gelişmeleri takip etmek için Hurricanes.gov/#Lowell adresini ziyaret edebilirsiniz.
0 görüntülenme
1
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Evrim Ağacı'nın bilim iletişimine katkı sağlamanın en kolay yolu: Evrim Ağacı Premium!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.Bu yıl içeriği sonuna kadar okudunuz.
Evrim Ağacı'na 1 defaya mahsus vereceğiniz 30₺ düzeyindeki bir desteğin, ömrünüz boyunca reklamlara tıklamanız hâlinde sağlayacağınız faydadan binlerce kat daha büyük olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı Premium'a katılın, hem reklamları kapatın hem sağladığımız ayrıcalıklardan faydalanın! Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
"Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükûmetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir. Âdeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini, gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır." Mustafa Kemal Atatürk
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).