Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Quanta Magazine'in yapay zekayı konu alan özel bir yazı serisinde matematikçi Daniel Litt, bu platformda vurgulamak istediğim bir şeyi çok güzel özetlemiş: "Egom için darbe olabilir ancak çok üzüleceğimi sanmıyorum. Riemann hipotezini kanıtlayıp bana açıklayabilecek bir dil modeli varsa, öğrenmekten yine de çok mutlu olurum. Matematikte en çok yapmak istediğim şey neyin doğru ve neden doğru olduğunu anlamaktır."
Amerikalı sosyolog James Samuel Coleman 12 Mayıs 1926'da doğdu. Eğitim sosyolojisi ve kamu politikalarında sosyal sermaye kavramını erken dönemde ele aldı. 1966'da hazırladığı "Coleman Raporu", ABD'de eğitimde fırsat eşitliği tartışmalarını şekillendirdi. 1991-1992'de Amerikan Sosyoloji Derneği başkanlığı yaptı; Sosyal Teorinin Temelleri (1990) adlı eseriyle disipline teorik katkı sağladı. Eğitim ve sosyal teori alanında en çok atıf alan çalışmalarıyla tanınır.
Şiir, yaşamın en direkt şamarıdır bazen suratımızın orta yerine konan, kıran, inciten, acı veren...
Ancak o karşı konulamaz tutkusu ve yaşamdan damıtılmış sevdası acısına ağır basan...
0
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Siz de bizdensiniz. Destek olun, Evrim Ağacı Premium'a katılın.
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Bu iş reklamlarla olmaz! Türkiye'de bilimin sesini yükselteceksek, sizlerin ufak da olsa desteklerinize ihtiyacımız var. Evrim Ağacı Kreosus destekçilerine katılarak hem gücümüze güç katabilir, hem de Reklamsız Deneyim gibi Evrim Ağacı Premium ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Fizikçiler pazartesi, çarşamba ve cumaları dalga teorisini; salı, perşembe ve cumartesileri parçacık teorisini kullanırlar.” William Henry Bragg
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).