K2-18b gezegeninde yaşam izlerine dair şimdiye kadarki en büyük bulgular keşfedildi. Cambridge Üniversitesi Astronomi Enstitüsü'nde Astrofizik ve Gezegen Dışı Bilim alanında Hint-İngiliz profesörü Prof. Nikku Madhusudhan, keşif hakkında "On yıllar sonra geriye dönüp baktığımızda, bu zaman noktasına canlı evrenin erişebileceğimiz bir noktaya geldiğini fark edebiliriz" dedi.
2019'da su buharının, 2023'te ise metanın tespit edildiği K2-18 adlı dış gezegen. Dünya'daki deniz fitoplanktonları tarafından büyük ölçüde üretilen iki bileşiğin - dimetil sülfür (DMS) ve dimetil disülfür (DMDS) - kimyasal izlerini buldular. Keşif bilim camiasında ihtiyatla karşılandı.
Cambridge Üniversitesi Astronomi Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, Dünya'dan 700 trilyon mil uzaklıkta bulunan büyük bir gezegen olan K2-18b'de yaşam olasılığının %99,7 olduğuna inanıyor. Ancak %99,7'lik kesinlik etkileyici görünse de bilim camiası, ekip araştırmalarında %99,99999 oranında olumlu olduklarını söyleyene kadar bunu ciddi bir şekilde yaşam kanıtı olarak değerlendirmeyecektir.