Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Biraz önce sizin deprem ışığı metninizi okudum bende dün akşam(20/8/23) buna benzer bi ışık gördüm evde balkonda otururken ufuk çizgisine yakın bi noktada mavi yuvarlak bir ışık ardından saniyelik bir elektirik kesintisi oldu bunun nedeni nedir?
Malesef toplumun genelinde bir tartışma kültürü yok. Karşıt düşüncedeki herkese düşman gözüyle bakıyor, onları diskalifiye etmeye çalışıyoruz ama unutmamalıyız ki bilimi, felsefeyi, edebiyatı, matematiği var eden, onları mümkün kılan şey karşıt düşüncelerdir.
Heraklitos gerçekten neyden bahsediyordu? Bir değişimin anlatılması neye göre önemliydi ki?
Tanrılar için insanlar çirkindir ama tanrılar kendi aralarında çok güzel olurlar , ölüm birimiz için çok kötü bir şey iken diğerimiz için ise bir kurtuluş. Gerçekten görecelik kavramı bu kadar önemli mi? Gerçekten de bütün hayatımız aslında bir çirkinlikten mi ibaret? Yoksa tam tersi bir güzellik olabilir miydi? Bir kadın erkeğe baktığında ona çirkin gelen şey diğerine nasıl olurda güzel gelebilirdi ki? İkisi de aynı göz değil mi? Toplumsal farkındalık bütün algılarımızı bize sormadan kendisi mi yaratıyor ? Gecenin bir vakti kafamda ilginç sorular işte.
İngiliz bilim insanı John Lubbock, 30 Nisan 1834’te doğdu. Arkeoloji, etnografi ve biyoloji alanlarında çalışan Lubbock, arkeolojiyi bilimsel bir disiplin olarak kurdu. Paleolitik ve neolitik terimlerini türetti. Evrim teorisi konusundaki tartışmalarda etkili oldu.
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Evrim Ağacı olarak, bilimin ulaşmadığı hiçbir köşe bırakmamak üzere çalışmaya devam ediyoruz. Ama hedeflerimize ulaşabilmek için sizin gibi bilimseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Evrim Ağacı, hiçbir dış kaynağın desteği olmadan, neredeyse tamamen sizlerin katkılarıyla yola devam ediyor. Türkiye'ye bilimin ateşini yazmamıza yardım edin! Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Bir aptal beni kendi mantığıyla ikna etmeye çalışır; bir bilge ise kendi mantığımla...” Robert T. Oliver
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).