Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings, #1-3)

Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings, #1-3) (The Lord of the Rings)

Tek Cilt Özel Basım
Kitap
1955
EA Puanı
10.0 10
7 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Dünya ikiye bölünmüştür, denir Tolkien'ın yapıtı söz konusu olduğunda: Yüzüklerin Efendisi'ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar. 1997 ile birlikte, çok sayıda Türkiyeli okur da "okumuş olanlar" safına geçme fırsatı buldu. Kitabın Türkçe basımı Yüzüklerin Efendisi'ne duyulan ilginin evrenselliğini kanıtladı.

Yapıtın bu başarısını taçlandırmak için üç kısmı bir araya getiren bu özel, tek cilt edisyonu sunuyoruz. Hem hâlâ okumamış, "okuyacak olanlar" için, hem de bu güzel kitabın kütüphanenizde gelecek kuşaklara devrolacak kadar kalıcı olması için...

Yüzüklerin Efendisi yirminci yüzyılın en çok okunan yüz kitabı arasında en başta geliyor; bilimkurgu, fantazi, polisiye, best-seller ya da ana akım demeden, tüm edebiyat türleri arasında tartışmasız bir önderliğe sahip. Bir açıdan bakarsanız bir fantazi romanı, başka bir açıdan baktığınızda, insanlık durumu, sorumluluk, iktidar ve savaş üzerine bir roman. bir yolculuk, bir büyüme öyküsü; fedakarlık ve dostluk üzerine, hırs ve ihanet üzerine bir roman.
Dünya ikiye bölünmüştür, denir Tolkien'ın yapıtı söz konusu olduğunda: Yüzüklerin Efendisi'ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar. 1997 ile birlikte, çok sayıda Türkiyeli okur da "okumuş olanlar" safına geçme fırsatı buldu. Kitabın Türkçe basımı Yüzüklerin Efendisi'ne duyulan ilginin evrenselliğini kanıtladı. Yapıtın bu başa ... Daha fazla göster
Yazar
J. R. R. Tolkien
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
The Lord of the Rings
Yayınlanma Tarihi
20 Ekim 1955
Yayınevi
Metis Yayıncılık
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 1026
ISBN-13 9789753423472
Boyutları 15 x 23,5 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
John Ronald Reuel Tolkien (d. 3 Ocak 1892 - ö. 2 Eylül 1973), İngiliz yazar, şair, filolog ve akademisyen. Baba tarafından ataları Alman kökenlidir. Hobbit, Yüzüklerin Efendisi ve Silmarillion gibi fantastik kurgu eserleriyle tanınır. Oxford Üniversitesi'ne bağlı kolejlerde Anglosakson dili profesörü ve İngiliz dili ve edebiyatı profesörü olarak görev yaptı.

1925'ten 1945'e kadar Rawlinson ve Bosworth Anglo-Sakson Profesörü, Oxford'daki Pembroke Koleji üyesi, 1945'ten 1959'a kadar da Oxford'da Merton İngiliz Dili ve Edebiyatı Profesörü ve Merton Koleji üyesi olarak görev yaptı.

Tolkien, 28 Mart 1972'de Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya İmparatorluğu Nişanı Komutanı olarak atandı.

Tolkien'in ölümünden sonra oğlu Christopher, babasının kapsamlı notlarını Silmarillion da dahil olmak üzere yayınlanmamış el yazmalarına dayanan bir dizi eser yayınladı. Bunlar, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi ile birlikte, Arda ve onun içinde Orta Dünya adlı bir fantezi dünyası hakkında bağlantılı masallar, şiirler, kurgusal tarihler, icat edilmiş diller ve edebi denemeler bütünü oluşturur. 1951 ve 1955 yılları arasında Tolkien, bu yazıların büyük bir kısmına legendarium terimi adını verdi.

Diğer birçok yazar Tolkien'den önce fantastik eserler yayınlamış olsa da, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi'nin büyük başarısı, türün doğrudan popüler bir yeniden canlanmasına yol açtı. Bu, Tolkien'in popüler olarak modern fantezi edebiyatının ya da daha doğrusu yüksek fantezinin "babası" olarak tanımlanmasına neden oldu.
John Ronald Reuel Tolkien (d. 3 Ocak 1892 - ö. 2 Eylül 1973), İngiliz yazar, şair, filolog ve akademisyen. Baba tarafından ataları Alman kökenlidir. Hobbit, Yüzüklerin Efendisi ve Silmarillion gibi fantastik kurgu eserleriyle tanınır. Oxford Üniversitesi'ne bağlı kolejlerde Anglosakson dili profesörü ve İngiliz dili ve edebiyatı profesörü olarak gö ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Kayra Akçelik
İnceleyen
Ben sadece 1.kitap olan Yüzük kardeşliğini okudum. Çok beğendim kitabın ilk bölümü ne kadar yazar kitapta yarattığı dünyayı anlatıyor. 2.bölümden sonra kitabın gerçek konusunu anlatıyor. Fantastik edebiyat seviyorsanız kesinlikle okumalısınız.
0
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close