Tüm Reklamları Kapat
Yeni Dünya Yeni Ağ

Yeni Dünya Yeni Ağ

Bilgi Biliminin Bakışıyla Evren, Hayat ve İnsanlığın Yükselişi
Kitap
2020
EA Puanı
10.0 10
26 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Bilime sarılın...

“Bilgi” kavramı yüzlerce yıllık bir keşifler zincirinin sonunda nasıl bilimin konusu oldu?

“Alın yazısı” diye bir şey var mı?

Evrenimiz nasıl ölecek?

Bilgisayarın iki babası Turing ve Shannon'ın II. Dünya Savaşı'ndaki gizli görevleri neydi?

Bir şeyi gerçekten unutabilir miyiz?

Atomlar bir araya gelerek nasıl akıl ve “ruh” sahibi canlılar oluşturdular?

İnsanlar makine midir?

Devlet nedir?

Bir “merkez”in kontrolünden kurtulabilir miyiz?

İnternet nasıl çalışır?

Matematik ve kuantum fiziği her türlü iletişimin başkalarının bilgisayarlarından geçtiği ağ ortamında mahremiyetimizi nasıl garantileyebilir?

Para nedir?

Kanser nedir?

Tıp, “bilgi bilimi” bakışından neler kazanabilir?

Zihnimi bir bilgisayara yükleyip bedenim öldükten sonra da yaşamaya devam edebilir miyim?

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say, Yeni Dünya, Yeni Ağ adlı bu kitabında gezegeni saran yeni bilgi ağını, bazen “Bilgi Devrimi” veya “Bilgi Çağı” olarak adlandırılan bu sürecin bilimsel temellerini, dünyayı anlayışımızı ve yaşamımızı farklı yönlerden nasıl etkileyeceğini de sorgulayarak, keyifli ve sürükleyici bir anlatımla aktarıyor okura.
Bilime sarılın... “Bilgi” kavramı yüzlerce yıllık bir keşifler zincirinin sonunda nasıl bilimin konusu oldu? “Alın yazısı” diye bir şey var mı? Evrenimiz nasıl ölecek? Bilgisayarın iki babası Turing ve Shannon'ın II. Dünya Savaşı'ndaki gizli görevleri neydi? Bir şeyi gerçekt ... Daha fazla göster
Yazar
Cem Say
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 2020
Yayınevi
Destek Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 208
ISBN-13 9786053118336
Boyutları 13,5 x 21 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Cem Say 1966 yılında Ankara'da doğdu. TED Ankara kolejinden mezun oldu. 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Lise okurken TUBİTAK lise bursu aldı. Bilgisayar mühendisliği alanında aynı üniversitede doktorasını yaptı. Doktorasını yaparken TUBITAK doktora bursu aldı.

Daha sonra Viyana Dil okulu bursu ve İtalyan Kültür Enstitüsü dil okulu burslarını aldı. Işık, Galatasaray ve Bilgi Üniversitelerinde görev yaptı. 2003 yılında Profesörlüğe yükseldi.

Boğaziçi Üniversitesinde Bilgisayar Bilimleri profesörü Cem Say yapay zeka ve kuantum hesaplamalar alanında araştırmalar yapmaktadır.
Cem Say 1966 yılında Ankara'da doğdu. TED Ankara kolejinden mezun oldu. 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Lise okurken TUBİTAK lise bursu aldı. Bilgisayar mühendisliği alanında aynı üniversitede doktorasını yaptı. Doktorasını yaparken TUBITAK doktora bursu aldı. Daha sonra Viyana Dil o ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
Yazar
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Çağrı Mert Bakırcı
@cagrimertbakirci
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close