Kitaptaki eksiklerden birisi konular arasında bir akışın tam olarak olmamasıydı. Konular her ne kadar birbiriyle bağlantılı bile olsa biraz "atlanarak" işleniyordu. Yani her bölümde bir öncekinden farklı bir konuya değinildiğini, tam bir akışın olmadığını söyleyebilirim. Bu büyük bir kayıp değil ama bir popüler bilim kitabı için iyi bir şey olduğunu da söyleyemem. Bir de bazı kısımların çok tekrar ettiğini düşünüyorum. Mesela kitapta bahsedilmiş olan bir konu, farklı bir bölümde sanki daha önce hiç bahsedilmemiş gibi bir daha anlatılıyordu. Hatta kendini tekrar eden cümleler bile vardı. Bu, okurken okuyucuda hoş bir izlenim bırakmayabilir ama yine de kritik bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
En çok dikkatimi çeken olumlu ve olumsuz yanları göz önünde bulundurduğumda, bilimseverlerin bu kitabı mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum. Türkçe bilim iletişimi için çok önemli ve değerli bir kitap. Alanındaki popüler bilim kitapları arasında da herkesin anlayabileceği bir dilde ve anlatımda olması açısından "benzersiz" bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
Okuduktan sonra yaşama olan bakış açınızda bir genişleme olabileceğini düşünüyorum. Yaşamın ne kadar sıradan olduğunu görmek ve evrimin de aslında bir "yok oluşlar tarihi" olduğunu anlamak, bilimsel ufkunuzu oldukça genişletecektir. Bu kitabı okuduktan sonra, yaşamın uygun koşullarda her daim bir yolunu bulup devam ettiğini (ve hatta "sıfırdan" başlayabildiğini) ve yaşam tarihinde yok oluşların ne kadar olağan olduğunu daha iyi anlayacaksınız.
Bir de huzur verici sesleri, etkileyici tüyleri ve renkleriyle aramızda hâlâ "yaşayan dinozorların" olduğunu fark edeceksiniz: kuşlar!