Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Yaşayan Dinozor

Yaşayan Dinozor

- Avian- Kuşların Evrimi ve Atalarının Serüveni
Kitap
2021
EA Puanı
10.0 10
14 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Dinozor…. Bu kelimeyi duyduğumuzda aklımıza kertenkele benzeri, korkutucu ve kana susamış yırtıcılar gelmez mi? Peki ya size bunun o kadar basit bir kelime olmadığını söylesem? Üstelik kuşların da dinozor olduğunu öğrendiğinizde, onlara olan bakış açınız değişir mi?

Yaşayan Dinozor, Türkiye’de bu alanda yayımlanmış ilk eser olarak literatüre geçmektedir. Kitabın amacı, çocukluğumuzdan itibaren beyazperdede karşımıza çıkan dinozor imgesini, bilimsel çalışmalar ışığında anlaşılan ve araştırılmaya devam edilen dinozorla değiştirmektir. Kitapta, güncel bilimsel gelişmeler ışığında dinozorların gerçek görünüşleri, tüyleri, anatomileri ve kuşlarla akrabalıkları, bunların yanı sıra Jurassic Park efsanesi, kuşlar ile memelilerin evrimi ve daha birçok konu işleniyor.
Dinozor…. Bu kelimeyi duyduğumuzda aklımıza kertenkele benzeri, korkutucu ve kana susamış yırtıcılar gelmez mi? Peki ya size bunun o kadar basit bir kelime olmadığını söylesem? Üstelik kuşların da dinozor olduğunu öğrendiğinizde, onlara olan bakış açınız değişir mi? Yaşayan Dinozor, Türkiye’de bu alanda yayımlanmış ilk eser olarak l ... Daha fazla göster
Yazar
Pedram Türkoğlu
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
01 Haziran 2021
Yayınevi
Ginko Bilim
Son Baskı Sayısı
2000
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 146
ISBN-13 9786050640984
Boyutları 13,5 x 21,5 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Gerçeği aramanın, onu elde etmekten kıymetli olduğunu benimseyen skeptik bir Homo sapiens universalis. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun tıp doktoru. Yaşayan Dinozor: Avian kitabının yazarı. Daimi bir bilimkurgu hayranı olması yanında Bilimkurgu Kulübü'nde yazar/editör ve 2015-2019 arası her hafta düzenli olarak "Bilimde Bu Hafta" köşesini hazırladı. Tellekt yayınlarının çevirdiği Jonathan B. Losos'un "Kader, Şans ve Evrimin Geleceği" isimli kitabının sunuşunu yazdı. Yaban hayatını belgeliyor ve doğa gözlemlerini paylaşıyor. Almanya Herpetoloji Topluluğu, Türkiye'de yaşayan Lacertidae familyasına üye kertenkele türlerini temsil etmek için kendisinin gözlemlerinden yararlanıyor. Ayrıca bir süre amatör olarak astrofotoğrafçılık ile de uğraştı. Küçüklüğünden beri süregelen tarih öncesi hayvanlar merakı nedeniyle bu alanda bir sürü okuma ve araştırma yaptı. İlgilendiği bilim dalları arasında paleobiyoloji, zooloji, taksonomi, anatomi, immünoloji, mikrobiyoloji, evrimsel biyoloji ve evrimsel tıp bulunuyor.
Gerçeği aramanın, onu elde etmekten kıymetli olduğunu benimseyen skeptik bir Homo sapiens universalis. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun tıp doktoru. Yaşayan Dinozor: Avian kitabının yazarı. Daimi bir bilimkurgu hayranı olması yanında Bilimkurgu Kulübü'nde yazar/editör ve 2015-2019 arası her hafta düzenli olarak "Bilimde Bu H ... Daha fazla göster
Özet
Yaşayan Dinozor, Türkiye’de bu alanda yayımlanmış ilk eser olarak literatüre geçmektedir. Kitabın amacı, çocukluğumuzdan itibaren beyazperdede karşımıza çıkan dinozor imgesini, bilimsel çalışmalar ışığında anlaşılan ve araştırılmaya devam edilen dinozorla değiştirmektir. Kitapta, güncel bilimsel gelişmeler ışığında dinozorların gerçek görünüşleri, tüyleri, anatomileri ve kuşlarla akrabalıkları, bunların yanı sıra Jurassic Park efsanesi, kuşlar ile memelilerin evrimi ve daha birçok konu işleniyor.
Yaşayan Dinozor, Türkiye’de bu alanda yayımlanmış ilk eser olarak literatüre geçmektedir. Kitabın amacı, çocukluğumuzdan itibaren beyazperdede karşımıza çıkan dinozor imgesini, bilimsel çalışmalar ışığında anlaşılan ve araştırılmaya devam edilen dinozorla değiştirmektir. Kitapta, güncel bilimsel gelişmeler ışığında dinozorların gerçek görünüşleri, ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Öne Çıkan İnceleme
Çınar Civan
İnceleyen
Bu incelemeyi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
10
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close