Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar

Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar (Aphorismen Zur Lebensweistheit)

Kitap
2019
EA Puanı
10.0 10
12 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Bir kimse nedir? Neye sahiptir? Neyi temsil eder? Yaşam çağları neden farklıdır?... Ünlü filozof Arthur Schopenhauer'un Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar'ı, Parerga und Paralipomena (Yarım Bırakılanlar ve Geride Kalanlar) kitabının ilk cildinde yer alan son yazıdır ve altı yıl boyunca her gün çalışarak bu soruların cevabını arayan Schopenhauer bu yapıtla "Dünyadaki misyonunu tamamladığını" söylemiştir. Ünlü felsefecinin derin felsefi görüşlerini çok rahat okunan ve kolay anlaşılan bir dille aktardığı bu yapıt; insanın sahip olduğu dışsal değerler değil, kendi iç dünyasındaki zenginliklerin önemli olduğunu ilan eden; bir insanın iç dünyası ne kadar derinse başka insanlarla beraber olmaya da o kadar az gereksinim duyacağını vurgulayan bir manifesto; Schopenhauer'un keskin ve acımasız dilinden yaşam yolunu aydınlatacak bir başyapıttır.
Bir kimse nedir? Neye sahiptir? Neyi temsil eder? Yaşam çağları neden farklıdır?... Ünlü filozof Arthur Schopenhauer'un Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar'ı, Parerga und Paralipomena (Yarım Bırakılanlar ve Geride Kalanlar) kitabının ilk cildinde yer alan son yazıdır ve altı yıl boyunca her gün çalışarak bu soruların cevabını arayan Schopenhauer bu ... Daha fazla göster
Yazar
Arthur Schopenhauer
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Almanca (Deutsch)
Orijinal Başlık
Aphorismen Zur Lebensweistheit
Yayınlanma Tarihi
05 Ağustos 2019
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 222
ISBN-13 978-9-7545-8700-5
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Arthur Schopenhauer (22 Şubat 1788, Danzig - 21 Eylül 1860, Frankfurt), Alman filozof, yazar ve eğitmendir. Schopenhauer, Alman felsefe dünyasındaki ilklerdendir ve dünyanın anlaşılmaz, akılsız prensipler üzerine kurulu nedenselliklerinin olduğunu söyleyerek dikkatleri çekmiştir. Ayrıca Schopenhauer, Nietzsche'nin ilk akıl hocasıdır.
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (1)
Gönderiler (0)
İnceleme
Ilgaz Deniz Arı
İnceleyen10 12 Kasım 2021
İnsana farklı bakış açıları kazandırıyor kesinlikle okunmalı
4
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ilgaz Deniz Arı
@ilgazda
İnceleme Yaz
Tavsiyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close