Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Yapay Zekâ Kitabı

Yapay Zekâ Kitabı

Kitap
2024
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Düşünen Makine Çağında Düşünen İnsan Olmak

Bilinç nedir?

Felsefe niçin değerlidir?

İnsan neden icat yapar?

Duyguları çözülebilir mi?

Makine ahlaklı olabilir mi?

Kusursuz çözüm var mıdır?

Yapay zekâ zihin sahibi olabilir mi?

Bilmek anlamak anlamına gelir mi?

Yeniliğe uyum sağlamazsak ne olur?

Yapay zekânın geleceği neye bağlıdır?

Bunlar gibi pek çok sorunun cevabını Yapay Zekâ Kitabı'nda bulacaksınız.

*

“Yapay zekâ, sadece bir teknoloji alanı değil, aynı zamanda dünyayı anlama ve değiştirme potansiyeli taşıyan bir kavramdır. Bu kitap aracılığıyla, okuyucularımızın yapay zekâya dair bilgi dünyasına adım atmalarını ve bu heyecan verici keşfe katılmalarını umuyoruz.”

*

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Yapay Zekâ Mühendisliği Bölümü'nde dersler veren Dr. Anooshirvan Miandji'nin özellikle gençleri hedefleyerek titizlikle hazırladığı bu kitap, yapay zekânın tarihine ve felsefesine kısa bir giriş niteliği taşımasının yanında yapay zekâyla ilgili müfredat ve eğitim önerilerini, yapay zekânın hayatımıza, tarımdan şehirciliğe, tıptan tekstile, sanattan ticarete farklı alanlara getireceği yenilikleri, elliye yakın mesleğe etkisini ve kapsamlı bir yapay zekâ sözlüğünü de içeriyor. Tüm bu yönleriyle, yapay zekânın nereden doğup nereye doğru gittiğini merak eden ve araştıran herkesin yararlanabileceği bir kaynak kitap.
Düşünen Makine Çağında Düşünen İnsan Olmak Bilinç nedir? Felsefe niçin değerlidir? İnsan neden icat yapar? Duyguları çözülebilir mi? Makine ahlaklı olabilir mi? Kusursuz çözüm var mıdır? Yapay zekâ zihin sahibi olabilir mi? Bilmek ... Daha fazla göster
Yazar
Anooshirvan Miandji
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
19 Mayıs 2024
Yayınevi
Bilgi Yayınevi
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 264
ISBN-10 9-752-21265-4
ISBN-13 978-9-7522-1265-7
Boyutları 14 x 20 cm
Son Baskı Tarihi 2024-05-19
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Tebrizli Azeri Türkü olan Dr. Anooshirvan Miandji, 1995’ten beri Ankara’da yaşamaktadır. Gazi Üniversitesi’nde Eczacılık eğitimini tamamladıktan sonra, Farmasötik ve Medisinal Kimya alanında uzmanlık derecesi, ardından Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe Bölümü Bilim Tarihi Anabilim Dalı’nda doktora derecesi aldı. 2004-2018 arasında Bilkent Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2016-2020 arasında Oxford Üniversitesi'nden Bilim Felsefesi, Eleştirel Düşünme, Bilgi Teorisi ve Psikoloji üzerine eğitim aldı. Çocuklar ve yetişkinler için yurtiçinde ve dışında kitapları basıldı. Pek çok üniversite, okul ve kuruluşta seminerler ve konferanslar veren Miandji’nin, sosyal medyada felsefe, eleştirel düşünme, bilim ve eğitim üzerine yazıları yayımlandı. Çeşitli televizyon kanallarında felsefe üzerine programlar yaptı.

2020’den beri TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Yapay Zekâ Mühendisliği Bölümü’nde Bilim ve Felsefe Koordinatörü olarak Eleştirel Düşünme, Bilimsel Araştırma Etiği ve Bilim Tarihi dersleri vermektedir.

Yazdığı kitaplar:

Modern Farsi (1994, İran), Digital Konuşma Sözlüğü (1996), Beginner’s Persian (1997, ABD), Farsi-English/English-Farsi Concise Dictionary (2003, ABD), Tıbbi Bitkiler Atlası (2010), Süzme Felsefe (2012), Majistral Reçeteler (2013), Samanadam (2015), Filozof Meşe (2018) ve Muz Cenneti (2018), Bilge Çiçek (2020), Kara Kaz (2020), Aromatik Adam (2020), Farkında (2021), Ben Yanılabilirim (2021), Saklı Asa (2022), Çamur Böceği (2023), Yapay Zekâ Kitabı (2024).

Çevirdiği Samed Behrengi kitapları:

Küçük Kara Balık (2014), Bir Şeftali Bin Şeftali (2014), Sevgi Masalı (2016), Püsküllü Deve (2016), Pancarcı Çocuk (2017), Ulduz ve Konuşan Bebek (2017), Deli Dumrul (2018), Güvercinci Kel Çocuk (2018).
Tebrizli Azeri Türkü olan Dr. Anooshirvan Miandji, 1995’ten beri Ankara’da yaşamaktadır. Gazi Üniversitesi’nde Eczacılık eğitimini tamamladıktan sonra, Farmasötik ve Medisinal Kimya alanında uzmanlık derecesi, ardından Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe Bölümü Bilim Tarihi Anabilim Dalı’nda doktora derecesi aldı. 2004-2018 arasında Bilkent Üniversite ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Mitek Papilio
@MitekPapilio
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close