Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Yalnızlık Psikolojisi

Yalnızlık Psikolojisi

Duygusal İhmal ve Kronik Yalnızlık
Kitap
2018
EA Puanı
10.0 10
2 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Asıl yalnızlık hangisidir? Bir insanın hayatındaki yakın ilişkilerin sonlanmasında veya yokluğunda hissedilen duygu mudur asıl yalnızlık, yoksa kalabalıklar içinde insanın kendini tek başına hissetmesi midir? Belki de kimi insanların çok sevdiği, tercih ettiği ve benimsediği bir durumdur.

Ancak nereden bakarsak bakalım, yalnızlık, insanın hayatı boyunca en fazla sözünü ettiği, üzerine en çok kafa yorduğu duygulardan biri...

Hayatımız boyunca yalnızlığı çeşitli şekillerde deneyimleriz. Bazen en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda etrafımızda tek bir kişi bile olsa yeter bize. Kimi zaman da, başkalarının yalnızlığına derman olmak için çaba gösteririz. Yalnızlık kişinin bireysel özelliklerine, sosyal yaşamına, bulunduğu ortam veya kültürün etkisine göre şekillense de aslında en çok yaşamınızdan memnuniyetinizle bağlantılıdır. Bu nedenle yalnızlık, tercih edildiğinde bir sanatsal ürünün ortaya çıkmasını sağlayabileceği gibi, psikolojik bir rahatsızlığa da dönüşebilir.

Uzman Psikolog Zehra Erol, yalnızlığı her boyutuyla ele aldığı bu kitapta, hem yalnızlığın dönüştürücü özelliğine vurgu yapıyor hem de yalnızlığın diğer duygularla birlikte nasıl bir arada ele alınması gerektiğini ortaya koyuyor. Bugünün insanına dair öykülerle...
Asıl yalnızlık hangisidir? Bir insanın hayatındaki yakın ilişkilerin sonlanmasında veya yokluğunda hissedilen duygu mudur asıl yalnızlık, yoksa kalabalıklar içinde insanın kendini tek başına hissetmesi midir? Belki de kimi insanların çok sevdiği, tercih ettiği ve benimsediği bir durumdur. Ancak nereden bakarsak bakalım, yalnızlık, in ... Daha fazla göster
Yazar
Zehra Erol
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
01 Eylül 2018
Yayınevi
Timaş Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 143
ISBN-13 9786050828740
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
1971 yılında doğdu, ilköğretim, lise ve üniversite yaşantısını İstanbul’da tamamladı. Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünde 1990-1994 yıllarında, yüksek lisans eğitimini 1998-2000 yıllarında Marmara Üniversitesinde tamamladı. Çocuk ve ergen psikoloğu olarak başladığı meslek yaşamına yetişkinlerle devam etti. 2004-2014 yılları arasında Üsküdar Üniversitesi Feneryolu Polikliniğinde yetişkin psikoloğu ve öğretim görevlisi olarak çalışmış, çeşitli projelerde yer almıştır.
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Şeyma Metin
@Nefreya
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close