Adana Öğretmen Okulu'nda Viyanalı Dr. Erwin'den keman dersleri alarak müziğe başladı. Salihli ve Manisa merkezinde öğretmenken yaz tatillerinde İstanbul'a giderek A. Braun'dan keman dersleri aldı. Bulunduğu ilin halkevinde ücretsiz keman kursları açtı. Gençlerden oluşturduğu karma koro ile Cumhuriyetimizin 10. Yılı Marşını da programlarına alarak köylere kadar gitti ve halk müziği eğitimine hizmetlerde bulundu.
1941'de G.E. Enstitüsü Müzik Bölümü'ne alındı. Burada Necdet R. Atak ve Licco Amar gibi büyük ustalardan keman dersleri alarak 1944 yılında bu enstitünün Müzik ve Türkçe Bölümlerini bitirdi. Orta dereceli okullarda Müzik ve Türkçe öğretmenliği yaparken Ankara Halkevi Oda ve Radyo Mandolin orkestralarında çalıştı.
1952'de bakanlıkça Viyana'ya gönderildi. Viyana Müzik akademisi ve Konservatuvarına konuk öğrenci oldu. Viyana'da 3 yıl kaldı. Birleşmiş Milletler Asamblesi'nin bursuyla İsviçre, İtalya, Almanya ve Avusturya'da müzik eğitimi ve çeşitli çalgılar endüstrisi üzerine çalıştı. 1955'te yurda döndükten sonra ilgili bakanlığa ve Birleşmiş Milletlere iki rapor sundu. Bir süre Teknik Öğretim'de ve sonra da Talim ve Terbiye dairesinde görev alarak kurul üyesi dünyaca ünlü Türk bestecisi Ahmet Adnan Saygun'un raportörlüğünü yaptı. 1967'de Bakanlar Kurulu kararıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda görevlendirildi ve 1975 yılında emekli oldu.
Ülkemizde 2. kuşak müzik eğitimcilerinin simgelerinden biri olan Akif Saydam, çoksesliliğe dayalı ilk müzik metodu ve Konser Albümü yazarak müzik eğitimine hizmetlerde bulunmuştur. Çalışmalarını içeren olumlu eleştiri yazıları, Viyana ve Türk gazete ve dergilerinde yayımlanmıştır.
Adana Öğretmen Okulu'nda Viyanalı Dr. Erwin'den keman dersleri alarak müziğe başladı. Salihli ve Manisa merkezinde öğretmenken yaz tatillerinde İstanbul'a giderek A. Braun'dan keman dersleri aldı. Bulunduğu ilin halkevinde ücretsiz keman kursları açtı. Gençlerden oluşturduğu karma koro ile Cumhuriyetimizin 10. Yılı Marşını da programlarına alarak k
... Daha fazla göster