Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Ünlü Müzisyenler

Ünlü Müzisyenler

Yaşamları-Yapıtları
Kitap
1997
EA Puanı
10.0 10
1 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Bu kitap, müzik tarihinde "Büyük Bach, Müzik Evreninin Başöğretmeni" diye anılan Johann Sebastian Bach'tan başlayarak zamanımıza kadar geçen süre içinde, ulusların dünya çapında ün yapmış bestecileri arasında bebeklik, çocukluk, gençlik ve olgunluk dönemleri ilginç bulunanlardan 52 sanatçının eğitim ve öğretimlerini ele almaktadır.
Yazar
Akif Saydam
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1997
Yayınevi
Arkadaş Yayınevi
Son Baskı Sayısı
4
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 236
ISBN-10 9-755-09118-1
ISBN-13 978-9-7550-9118-1
Boyutları 16 x 24 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Adana Öğretmen Okulu'nda Viyanalı Dr. Erwin'den keman dersleri alarak müziğe başladı. Salihli ve Manisa merkezinde öğretmenken yaz tatillerinde İstanbul'a giderek A. Braun'dan keman dersleri aldı. Bulunduğu ilin halkevinde ücretsiz keman kursları açtı. Gençlerden oluşturduğu karma koro ile Cumhuriyetimizin 10. Yılı Marşını da programlarına alarak köylere kadar gitti ve halk müziği eğitimine hizmetlerde bulundu.

1941'de G.E. Enstitüsü Müzik Bölümü'ne alındı. Burada Necdet R. Atak ve Licco Amar gibi büyük ustalardan keman dersleri alarak 1944 yılında bu enstitünün Müzik ve Türkçe Bölümlerini bitirdi. Orta dereceli okullarda Müzik ve Türkçe öğretmenliği yaparken Ankara Halkevi Oda ve Radyo Mandolin orkestralarında çalıştı.

1952'de bakanlıkça Viyana'ya gönderildi. Viyana Müzik akademisi ve Konservatuvarına konuk öğrenci oldu. Viyana'da 3 yıl kaldı. Birleşmiş Milletler Asamblesi'nin bursuyla İsviçre, İtalya, Almanya ve Avusturya'da müzik eğitimi ve çeşitli çalgılar endüstrisi üzerine çalıştı. 1955'te yurda döndükten sonra ilgili bakanlığa ve Birleşmiş Milletlere iki rapor sundu. Bir süre Teknik Öğretim'de ve sonra da Talim ve Terbiye dairesinde görev alarak kurul üyesi dünyaca ünlü Türk bestecisi Ahmet Adnan Saygun'un raportörlüğünü yaptı. 1967'de Bakanlar Kurulu kararıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda görevlendirildi ve 1975 yılında emekli oldu.

Ülkemizde 2. kuşak müzik eğitimcilerinin simgelerinden biri olan Akif Saydam, çoksesliliğe dayalı ilk müzik metodu ve Konser Albümü yazarak müzik eğitimine hizmetlerde bulunmuştur. Çalışmalarını içeren olumlu eleştiri yazıları, Viyana ve Türk gazete ve dergilerinde yayımlanmıştır.
Adana Öğretmen Okulu'nda Viyanalı Dr. Erwin'den keman dersleri alarak müziğe başladı. Salihli ve Manisa merkezinde öğretmenken yaz tatillerinde İstanbul'a giderek A. Braun'dan keman dersleri aldı. Bulunduğu ilin halkevinde ücretsiz keman kursları açtı. Gençlerden oluşturduğu karma koro ile Cumhuriyetimizin 10. Yılı Marşını da programlarına alarak k ... Daha fazla göster
Özet
Barok Dönemi'nden çağdaş müziğin kurucularına kadar adından sıkça söz ettirmiş ünlü müzisyenlerin hayatlarını ve yapıtların bulundukları dönem kategorisinde doğum tarih sırasına göre incelikle açıklıyor. Daha sonrasında çağdaş Türk müziğinin öncüleri(Türk Beşleri)ne değiniyor.
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close