Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Türk-Yunan Savaşı: 1919 - 1922

Türk-Yunan Savaşı: 1919 - 1922 (Greko-Turetskaya Voyna 1919-1922 gg)

Bir Rus Generalin Kızıl Ordu Komutanları İçin Hazırladığı Kitap
Kitap
2020
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
İlk kez 1940 yılında SSCB’de basılan, İstiklâl Harbi’nden yüz yıl sonra yeniden tozlu raflardan indirilen elinizdeki eser, bir yönüyle belgesel diğer yönüyle ders kitabı olma özelliğine sahip. Hem Çarlık Ordusu’nda hem de Kızıl Ordu’da birçok kritik görevde bulunmuş bir generalin gözünden İstiklâl Harbi’nin teferruatlı bir şekilde tahlil edilmesi ve adeta bir ders olarak Kızıl Ordu’ya sunulması, İstiklâl Harbi’nin dünya askeri tarihi açısından taşıdığı ehemmiyeti birkez daha ortaya koyuyor.
Yazar
Nikolay Georgiyeviç Korsun
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Rusça (русский язык)
Orijinal Başlık
Greko-Turetskaya Voyna 1919-1922 gg
Yayınlanma Tarihi
15 Aralık 2020
Yayınevi
Kronik Kitap
Son Baskı Sayısı
3
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 128
ISBN-10 6-057-63581-7
ISBN-13 978-6-0576-3581-5
Boyutları 13,5 x 21 cm
Son Baskı Tarihi 2022-07-01
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
8 Ocak 1877 yılında Kars Oblastı’nda doğdu. Konstantinov Topçu Okulu’ndan mezun oldu. 1 Eylül 1895 yılında Rus İmparatorluk Ordusu’nda göreve başladı. 1905 yılında Genelkurmay Akademisi’ni bitirdi. Birinci Cihan Harbi’nde Çarlık Ordusu’nda pek çok askeri görevde bulundu. Çarlık Ordusu’nda Tümgeneral rütbesine kadar ulaştı. Şubat 1918’de Kızıl Ordu’ya katılan ilk askerlerden biri oldu. Kızıl Ordu’da da pek çok askeri-bürokratik görevlerde bulunan Nikolay Georgiyeviç Korsun burada ise Korgeneral rütbesine kadar yükseldi. 1922-1954 tarihleri arasında Kızıl Ordu’da ve Kızıl Ordu Akademisi’nde akademik görevlerde yer aldı. Bu yıllarda askeri tarih alanında pek çok çalışmaya imza attı. 1954 yılında emekli oldu. 14 Kasım 1958 tarihinde vefat etti. Çarlık Ordusu’nda da birçok ödül alan Nikolay Georgiyeviç Korsun Kızıl Ordu’da ise 2 Lenin Nişanı, Kızıl Bayrak Nişanı ve 2 Kızıl Yıldız Nişanı gibi pek çok ödüle lâyık görülmüştür.
8 Ocak 1877 yılında Kars Oblastı’nda doğdu. Konstantinov Topçu Okulu’ndan mezun oldu. 1 Eylül 1895 yılında Rus İmparatorluk Ordusu’nda göreve başladı. 1905 yılında Genelkurmay Akademisi’ni bitirdi. Birinci Cihan Harbi’nde Çarlık Ordusu’nda pek çok askeri görevde bulundu. Çarlık Ordusu’nda Tümgeneral rütbesine kadar ulaştı. Şubat 1918’de Kızıl Ordu’ ... Daha fazla göster
Özet
N. G. Korsun bu eserde İstiklâl Harbi’nin yalnızca tarihsel seyrini anlatmamış, aynı zamanda tarafların savaştaki harekâtlarının ne gibi sonuçlar doğurduğunu da okuyuculara göstererek savaşın öğretici dersler barındırdığını da vurgulamıştır. Türklerin savaştan zaferle ayrılmasında iyi düşünülmüş bir hazırlığın, titizlikle elde edilmiş istihbarat bilgilerinin, askerî harekâtın dikkatli bir şekilde incelenmesinin ve operasyon istikametlerinin doğru değerlendirilmesinin çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizmiştir.
N. G. Korsun bu eserde İstiklâl Harbi’nin yalnızca tarihsel seyrini anlatmamış, aynı zamanda tarafların savaştaki harekâtlarının ne gibi sonuçlar doğurduğunu da okuyuculara göstererek savaşın öğretici dersler barındırdığını da vurgulamıştır. Türklerin savaştan zaferle ayrılmasında iyi düşünülmüş bir hazırlığın, titizlikle elde edilmiş istihbarat bi ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close