Katılımcı gözlem saha çalışmasına dayanarak (Washington DC'deki bir akıl hastanesinde Ulusal Akıl Sağlığı Enstitüsü'nden bir hibe ile fizyoterapist asistanı olarak çalışıyordu), Goffman "toplam kurum" teorisini detaylandırıyor (esas olarak Kitabın başlığının da gösterdiği gibi, zihinsel kurumlar) ve hem "koruyucu" hem de "tutsakçı"nın öngörülebilir ve düzenli davranışlarını sürdürmek için çaba gösterme sürecini verir; kurumlar, her iki sınıfın da kendi işlevlerini ve toplumsal rollerini bilmelerini sağlama, yani onları "kurumsallaştırma" ritüel işlevine hizmet eder. Goffman, mahkumları rollerine uyarlamanın en az onları "tedavi etmek" kadar önemli olduğu sonucuna varıyor. Goffman, "Tinker Ticareti Üzerine Notlar" adlı makalesinde, akıl hastalığının "tıbbileştirilmesinin" ve çeşitli tedavi yöntemlerinin 19. yüzyılın ve Sanayi Devrimi'nin yan ürünleri olduğu ve hastaları tedavi etmek için sözde "tıbbi model"in şu sonuca varmıştır: 19. yüzyılın sonlarında esnaf ve zanaatkarların saatleri ve diğer mekanik nesneleri tamir etme yöntemlerinde bir değişiklik: bir mağaza veya mağazanın sınırları içinde, içeriği ve rutini müşteri için bir gizem olarak kaldı.
Kitap, Bütün Kurumların Özellikleri, Akıl Hastalarının Ahlaki Kariyeri, Bir Kamu Kurumunun Alt Ömrü ve Tıbbi Model ve Akıl Hastanesine Yatış Üzerine Dört bağımsız makaleden oluşmaktadır.
Katılımcı gözlem saha çalışmasına dayanarak (Washington DC'deki bir akıl hastanesinde Ulusal Akıl Sağlığı Enstitüsü'nden bir hibe ile fizyoterapist asistanı olarak çalışıyordu), Goffman "toplam kurum" teorisini detaylandırıyor (esas olarak Kitabın başlığının da gösterdiği gibi, zihinsel kurumlar) ve hem "koruyucu" hem de "t
... Daha fazla göster