Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
The Witcher 7: Gölün Hanımı

The Witcher 7: Gölün Hanımı (Pani Jeziora)

Kitap
1999
EA Puanı
10.0 10
1 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Gölün Hanımı (Lehçe: Pani Jeziora), Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin The Witcher hikâyesinin kronolojik sıralamasındaki beşinci, yayın sıralamasında ise yedinci kitabı olan fantezi romanı. 1999 yılında yayınlanan romanın Türkçe baskısı 4 Şubat 2020'de yayınlanmış ve dünyada birçok farklı dile de çevrilmiştir.
Yazar
Andrzej Sapkowski
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Lehçe (Język polski)
Orijinal Başlık
Pani Jeziora
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1999
Yayınevi
Pegasus Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 648
ISBN-13 978-6-0529-9830-4
Boyutları 13,5 x 21 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Andrzej Sapkowski, 21 Haziran 1948 yılında Polonya'nın Lodz kentinde dünyaya geldi. Üniversite eğitimini doğduğu şehirdeki Lodz Üniversitesi'nde tamamlayan yazar; dünyaca ünlü Witcher (Efsunger) adlı fantastik roman serisiyle ünlenmiştir.


Tolkien'ın Yüzüklerin Efendisi, G.R.R Martin'in Taht Oyunları serisiyle aynı tatları veren Witcher serisinde simya, büyü, Slav ve İskandinav Mitleri, son derece ustaca kurgulanmış politik arkaplan dikkat çekmektedir.


Serinin ana karakteri bir canavar avcısı olan Rivialı Geralt'tır. Geralt, çocukluğundan beri canavar avcısı eğitimine maruz kalmış ve dolayısıyla ona özel elemental güçler bahşeden çeşitli iksirlerin tüketimi nedeniyle aklaşmış saçlara, körelmiş duygulara sahip bir savaşçıdır.


Witcher serisi, Polonya'da televizyon dizisine uyarlanmıştır ama seri en büyük başarıyı video oyunlarıyla yakalamıştır. Oyuncuların açık bir dünyada canavar avı kontratları imzalayabileceği; politik meselelere dahil olabileceği, oyuncuya sınırsız bir özgürlük muhteşem bir fantastik dünya sunan Witcher oyun serisi, en büyük başarıyı Witcher III: Wild Hunt ile yakalamıştır. 2016 yılında Witcher III Wild Hunt'ın Yılın Oyunu Ödülü almasıyla seriye Türkçe dil desteği de sunulmuştur.


Witcher roman serisini ise ülkemizde fantastik edebiyat denince akla gelen ilk yayınevlerinden olan Pegasus Yayınları yayımlamaktadır.
Andrzej Sapkowski, 21 Haziran 1948 yılında Polonya'nın Lodz kentinde dünyaya geldi. Üniversite eğitimini doğduğu şehirdeki Lodz Üniversitesi'nde tamamlayan yazar; dünyaca ünlü Witcher (Efsunger) adlı fantastik roman serisiyle ünlenmiştir. Tolkien'ın Yüzüklerin Efendisi, G.R.R Martin'in Taht Oyunları serisiyle aynı tatları ver ... Daha fazla göster
Özet
Döngü tamamlanıyor.

“Bu hikâyenin,” dedi bir süre sonra Ciri, ekose pelerine iyice sarınarak, “gitgide bir başlangıcı yokmuş gibi geliyor. Gerçekten bitip bitmediğinden ben de hâlâ kuşkuluyum. Geçmiş ve gelecek korkunç biçimde iç içe geçti. Bir elf, durumumun şu kendi kuyruğunu ısıran yılana döndüğünü söylemişti. Ouroboros yılanı. Kuyruğunu ısırması, çemberin tamamlandığı anlamına gelir. Zamanın her anında geçmiş, bugün ve gelecek bir aradadır. Her anın içinde sonsuzluk vardır. Anlıyor musun?”


Ölümden kıl payı kurtulup Kırlangıç Kulesi’ndeki geçide giren Ciri, kendini tamamen farklı bir dünyada bulur… Elflerin dünyasında. Kapana kısılan Ciri bir çıkış yolu bulamaz. Bu dünyada zaman yok gibidir ve kendi dünyasına geri dönebileceği bir geçit veya yol da yoktur.

Ancak kehanetin çocuğu Ciri yenilgiyi kolayca kabul edecek değildir. Kaçıp Geralt’a ve onun yol arkadaşlarına kavuşması gerektiğini, bu uğurda en kötü kâbusuyla yüzleşeceğini de çok iyi bilmektedir. Onu yakalayan, yaralayan ve ona işkence eden Leo Bonhart onun peşindedir. Bütün dünya da hâlâ savaşın girdabında boğulmaya devam etmektedir.
Döngü tamamlanıyor. “Bu hikâyenin,” dedi bir süre sonra Ciri, ekose pelerine iyice sarınarak, “gitgide bir başlangıcı yokmuş gibi geliyor. Gerçekten bitip bitmediğinden ben de hâlâ kuşkuluyum. Geçmiş ve gelecek korkunç biçimde iç içe geçti. Bir elf, durumumun şu kendi kuyruğunu ısıran yılana döndüğünü söylemişti. Ouroboros yılanı. ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close