Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
The Witcher 6: Kırlangıç Kulesi

The Witcher 6: Kırlangıç Kulesi (Wieża Jaskółki)

Kitap
1997
EA Puanı
10.0 10
1 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Kırlangıç Kulesi (Lehçe: Wieża Jaskółki), Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin The Witcher hikâyesinin kronolojik sıralamasındaki dördüncü, yayın sıralamasında ise altıncı kitabı olan fantezi romanı. 1997 yılında yayınlanan romanın Türkçe baskısı Ağustos 2019'da yayınlanmış ve dünyada birçok farklı dile de çevrilmiştir.
Yazar
Andrzej Sapkowski
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Lehçe (Język polski)
Orijinal Başlık
Wieża Jaskółki
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1997
Yayınevi
Pegasus Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 560
ISBN-10 6-052-99726-5
ISBN-13 978-6-0529-9726-0
Boyutları 13,5 x 21 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Andrzej Sapkowski, 21 Haziran 1948 yılında Polonya'nın Lodz kentinde dünyaya geldi. Üniversite eğitimini doğduğu şehirdeki Lodz Üniversitesi'nde tamamlayan yazar; dünyaca ünlü Witcher (Efsunger) adlı fantastik roman serisiyle ünlenmiştir.


Tolkien'ın Yüzüklerin Efendisi, G.R.R Martin'in Taht Oyunları serisiyle aynı tatları veren Witcher serisinde simya, büyü, Slav ve İskandinav Mitleri, son derece ustaca kurgulanmış politik arkaplan dikkat çekmektedir.


Serinin ana karakteri bir canavar avcısı olan Rivialı Geralt'tır. Geralt, çocukluğundan beri canavar avcısı eğitimine maruz kalmış ve dolayısıyla ona özel elemental güçler bahşeden çeşitli iksirlerin tüketimi nedeniyle aklaşmış saçlara, körelmiş duygulara sahip bir savaşçıdır.


Witcher serisi, Polonya'da televizyon dizisine uyarlanmıştır ama seri en büyük başarıyı video oyunlarıyla yakalamıştır. Oyuncuların açık bir dünyada canavar avı kontratları imzalayabileceği; politik meselelere dahil olabileceği, oyuncuya sınırsız bir özgürlük muhteşem bir fantastik dünya sunan Witcher oyun serisi, en büyük başarıyı Witcher III: Wild Hunt ile yakalamıştır. 2016 yılında Witcher III Wild Hunt'ın Yılın Oyunu Ödülü almasıyla seriye Türkçe dil desteği de sunulmuştur.


Witcher roman serisini ise ülkemizde fantastik edebiyat denince akla gelen ilk yayınevlerinden olan Pegasus Yayınları yayımlamaktadır.
Andrzej Sapkowski, 21 Haziran 1948 yılında Polonya'nın Lodz kentinde dünyaya geldi. Üniversite eğitimini doğduğu şehirdeki Lodz Üniversitesi'nde tamamlayan yazar; dünyaca ünlü Witcher (Efsunger) adlı fantastik roman serisiyle ünlenmiştir. Tolkien'ın Yüzüklerin Efendisi, G.R.R Martin'in Taht Oyunları serisiyle aynı tatları ver ... Daha fazla göster
Özet
Vahşi Av hasadını topluyor!

“Yosunlarla kaplı, samandan yapılma çatısı çökmüş kulübeye hava karardıktan sonra biri usulca yaklaşıp içeriye bakacak olsa alevlerin ışığında ve ocağın korunda bir post yığının üzerine eğilmiş kır sakallı bir ihtiyar görürdü. Ayrıca kül sarısı saçlı, bir çocuğunkini andıran yeşil gözleriyle uyumsuz, yanağında berbat bir yara izi taşıyan bir kız da görürdü.”

Tüm dünya amansız bir savaşın ortasında kalmıştır. Bir haydut takımına katılıp hayatında ilk kez özgürlüğün tadını çıkaran Ciri ise bir tuzağa doğru çekilmektedir. Nilfgaard ajanları, kelle avcıları, büyücüler, Yennefer, Geralt ile arkadaşları geleceği kehanetlerde anlatılan genç kızın peşine düşmüştür. Geralt ve arkadaşları onu kurtarmak için var güçleriyle çalışırken, düşmanlarının onu ölü veya diri ele geçirmek için yapmayacağı şey yoktur.

Saklanabileceği bir yer kalmayan Ciri’nin kaçabileceği tek bir yer vardır: Kırlangıç Kulesi!

“BU KİTABI GERÇEKTEN, GERÇEKTEN ÇOK BEĞENDİM... SAPKOWSKI’NİN DÜNYASINDAKİ HİÇBİR KARAKTER SİYAH-BEYAZ DEĞİL. GERALT VE CANAVARLAR DÂHİL HERKES GRİNİN BİR TONU.”
––The Deckled Edge
Vahşi Av hasadını topluyor! “Yosunlarla kaplı, samandan yapılma çatısı çökmüş kulübeye hava karardıktan sonra biri usulca yaklaşıp içeriye bakacak olsa alevlerin ışığında ve ocağın korunda bir post yığının üzerine eğilmiş kır sakallı bir ihtiyar görürdü. Ayrıca kül sarısı saçlı, bir çocuğunkini andıran yeşil gözleriyle uyumsuz, yan ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close