Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
The Constituents of Life

The Constituents of Life

The Spinoza Lectures
Kitap
2008
EA Puanı
10.0 10
7 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Kitap biyolojik ontoloji konusunu ele almaktadır. Ayırt edici en küçük biyolojik parçaların biyolojik makromoleküller olduğu düşüncesi hiyerarşik olarak kabul edilen görüştür. Bunlar, ekolojik toplulukları, soyları veya türleri oluşturan bireysel organizmaların parçaları olarak düşünülür. Biyolojideki en tanıdık moleküler nesneler olan genlerden başlayarak, genomlardan ve hücrelerden organizmalara uzanan doğal bir ara hiyerarşi vardır. Ancak bu hiyerarşideki varlıkların her türlü tanıma karşı son derece inatçı oldukları ortaya çıkmıştır. Biyosferin türlere veya genomun genlere bölünmesinin, doğada imkansız olduğu kanıtlanmıştır. Bu, Dupré'yi çoğulculuğun çeşitli biçimlerini savunmaya yöneltti. Biyolojik varlıklar hiyerarşisinin birçok düzeyde sınıflandırılması, sınıflandırmanın amacı belirtilmeden tam olarak belirlenemez. Ayrıca hiyerarşinin daha yüksek seviyelerindeki varlıklar, en alttaki moleküler seviyedeki varlıklar kadar gerçektir. Bu iddia, bütünleştirici sistem biyolojisi ile ilgili son tartışmalara ışık tutmaktadır.
Kitap biyolojik ontoloji konusunu ele almaktadır. Ayırt edici en küçük biyolojik parçaların biyolojik makromoleküller olduğu düşüncesi hiyerarşik olarak kabul edilen görüştür. Bunlar, ekolojik toplulukları, soyları veya türleri oluşturan bireysel organizmaların parçaları olarak düşünülür. Biyolojideki en tanıdık moleküler nesneler olan genlerden ba ... Daha fazla göster
Yazar
John Dupré
Dili
İngilizce (English)
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 2008
Yayınevi
Van Gorcum
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 56
ISBN-10 9-023-24380-3
ISBN-13 978-9-0232-4380-9
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
John Dupré Felsefe Profesörü ve Exeter Üniversitesi Yaşam Bilimleri Çalışmaları Merkezi Egenis'in direktörüdür. Daha önce Oxford, Birkbeck College, Londra ve Stanford'da görevlerde bulunmuş ve Amsterdam Üniversitesi ile Cambridge'de misafir başkanlıklarda bulunmuştur. Biyoloji felsefesine, genel olarak bilim felsefesine ve natüralist, empirik temelli metafiziğe ilgi duymaktadır. Britanya Bilim Felsefesi Derneği'nin eski başkanı ve Amerikan Bilimi İlerletme Derneği'nin üyesidir.
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Okan Nurettin Okur
@didelphis18217
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close