Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Sürgün Gezegeni

Sürgün Gezegeni (Planet of Exile)

Kitap
1966
EA Puanı
10.0 10
13 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
"Otorite kişinin kendisinden mi kaynaklanır, yoksa etrafındakilerden mi?"

Ursula K. Le Guin, bilimkurgu ve fantazi edebiyatına damga vurmuş en büyük yazarlardan; türün kraliçesi. Kitapları ve fikirleriyle hem okurlara hem de yazarlara ilham veren Le Guin, erken dönem eserlerinden Sürgün Gezegeni'nde bizi ötekilik, önyargı, varoluş ve yuva özlemi gibi olgular üzerine derin bir yolculuğa çıkarıyor.

Galaksinin karanlık tarafındaki Sürgün Gezegeni'nde iki büyük halkın mücadelesi hep süregelmiştir: Alterralılar ve Tevarlılar. Gezegenin yabancıları ve "ötekileri" olan Alterralılar -diğer adıyla yabansoylular eski güçlerini kaybetmiş, nüfusu gittikçe azalan bir halktır.

Tevarlılar diğer adıyla izcanlılar "ötekiler"den hoşlanmayan, muhafazakâr, geri kalmış, ilerlemeye kapalı bir topluluktur.

Güney Göçü başlayıp Gaallar güneye doğru ilerleyince büyük savaş kapıya dayanır. Alterralılar ve Tevarlılar bir araya gelip ortak düşmana karşı savaşacak ya da yaklaşan uzun kışla birlikte felakete sürükleneceklerdir. Rolery ve Agat'ın sıradışı hikâyesi de işte bu süreçte başlar.

Mülksüzler ve Karanlığın Sol Eli'nin de dahil olduğu Hainish Cycle'ın bir parçası olan Sürgün Gezegeni, toplumsal ve düşünsel yargılara etkileyici bir dokunuş.
-Ursula K. Le Guin'in önsözüyle-
"Otorite kişinin kendisinden mi kaynaklanır, yoksa etrafındakilerden mi?" Ursula K. Le Guin, bilimkurgu ve fantazi edebiyatına damga vurmuş en büyük yazarlardan; türün kraliçesi. Kitapları ve fikirleriyle hem okurlara hem de yazarlara ilham veren Le Guin, erken dönem eserlerinden Sürgün Gezegeni'nde bizi ötekilik, önyargı, va ... Daha fazla göster
Yazar
Ursula Kroeber Le Guin
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Planet of Exile
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1966
Yayınevi
İthaki
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 144
ISBN-13 978-6-0537-5567-8
Son Baskı Tarihi 2012-06-10
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Toplumsal cinsiyete (Karanlığın Sol Eli, Seggri Meselesi), siyasi sistemlere (The Telling, The Dispossessed) ve herhangi bir biçimde farklılık/ötekiliğe yaklaşımıyla tanınıyordu. Batılı olmayan felsefelere olan ilgisi, "Yalnızlık" ve The Telling gibi eserlere yansımıştır, ancak daha da ilginç olanı, ünlü antropolog olan babasıyla birlikte büyümekten edindiği derin antropoloji bilgisinden elde ettiği özellikleri karıştıran hayali toplumlardır. Alfred Kroeber. Hain Döngüsü, ana karakterlerinin ve anlatıcılarının çoğu (Le Guin birinci şahıs anlatımı tercih etti) insani bir organizasyon olan Ekumen'in elçileri olduğundan, antropologların kendilerini yeni garip kültürlere dalma deneyimini yansıtır. farklı bir dünyanın insanları ve yollarını öğrenirler.
Toplumsal cinsiyete (Karanlığın Sol Eli, Seggri Meselesi), siyasi sistemlere (The Telling, The Dispossessed) ve herhangi bir biçimde farklılık/ötekiliğe yaklaşımıyla tanınıyordu. Batılı olmayan felsefelere olan ilgisi, "Yalnızlık" ve The Telling gibi eserlere yansımıştır, ancak daha da ilginç olanı, ünlü antropolog olan babasıyla birlikt ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (2)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Ali Ahmet Turunç
İnceleyen 9 Haziran 2022
Sürgün Gezegeni, okuduğum en iyi bilimkurgu kitaplarından biriydi. Bazen cümleleri takip etmekte, odaklanmakta nadiren zorlansamda kitabı bitirdikten ve rahat bir kafayla tekrar okuduktan sonra ne kadar zekice bir içeriği olduğunu anladım. Bu kitap benim ufkumu genişletti.
1
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
İnceleme
Dilrbad .
Dilrbad .
55K UP
İnceleyen10 5 Mart 2022
Ursula benim en sevdiğim yazarlardan bu kitap da bunun nedenlerinden biri. İçinde aşk arkadaşlık savaş barış ne ararsan var. Konusu bile başlı başına spoidler ama kısaca 2 farklı "kabile" veya "toplum" un yaşadıkları veya yaşamak zorunda kaldıkları. İşin içine kış girmesi beni rus edebiyatına götürdü bir süre de orada bıraktı. Bilimkurguyla aranız olmasa bile zevk alacağınız bir kitap.
1
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ali Ahmet Turunç
@aliahmttrnc
İnceleme Yaz
Tavsiyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close