Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Suç ve Ceza

Suç ve Ceza (Преступление и наказание)

Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi XLV (45) - Rusça Aslından Çeviren: Mazlum Beyhan
Kitap
2022
EA Puanı
8.8 10
5 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Rus edebiyatının başat eseri Suç ve Ceza, Dostoyevski’nin olgunluk çağının bütün ihtişamını sayfalarına sığdırır. Onun gözlem gücü, eleştiriyle kurgusal romanın ahengini yakalama becerisi en çok Suç ve Ceza’da belirginleşir. Raskolnikov’u cinayet işlemeye sürükleyen toplumsal yapıyı ve kahramanın ona taban tabana zıt zihin dünyasını resmeden usta yazar, suçun ahlâki boyutunu sorgulamaya zorluyor okurunu: “Sonunda nerede olduğunu hatırlamadan oradan uzaklaştı; meydana ulaştığında tüm bedenini, ruhunu kaplayan müthiş bir duyguya kapıldı. Ansızın Sonya’nın sözlerini hatırladı: ‘Hemen şimdi bir dört yol ağzına koşun, yere kapanın, kirlettiğiniz toprağı öpün ve dünyanın önünde saygıyla eğilerek ‘Ben bir katilim!’ diye bağırın!”
Rus edebiyatının başat eseri Suç ve Ceza, Dostoyevski’nin olgunluk çağının bütün ihtişamını sayfalarına sığdırır. Onun gözlem gücü, eleştiriyle kurgusal romanın ahengini yakalama becerisi en çok Suç ve Ceza’da belirginleşir. Raskolnikov’u cinayet işlemeye sürükleyen toplumsal yapıyı ve kahramanın ona taban tabana zıt zihin dünyasını resmeden usta y ... Daha fazla göster
Yazar
Fyodor Dostoyevski
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Rusça (русский язык)
Orijinal Başlık
Преступление и наказание
Yayınlanma Tarihi
18 Mart 2022
Yayınevi
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 704
ISBN-10 9-754-58902-3
ISBN-13 978-9-7545-8902-3
Boyutları 12,5 x 20,5 cm
Son Baskı Tarihi 2022-12-01
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
İlk romanı İnsancıklar 1846'da yayımlandı. Ünlü eleştirmen V. Belinski bu eser üzerine Dostoyevski'den geleceğin büyük yazarı olarak söz etti. Ancak daha sonra yayımlanan öykü ve romanları, çağımızda edebiyat klasikleri arasında yer alsa da, o dönemde fazla ilgi görmedi. Yazar 1849'da I. Nikola'nın baskıcı rejimine muhalif Petraşevski grubunun üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Kurşuna dizilmek üzereyken cezası sürgün ve zorunlu askerliğe çevrildi. Cezasını tamamlayıp Sibirya'dan döndükten sonra Petersburg'da Vremya dergisini çıkarmaya başladı, yazdığı romanlarla tekrar eski ününe kavuştu.
Suç ve Ceza Dostoyevski'nin bütün dünyada en çok okunan başyapıtıdır.
İlk romanı İnsancıklar 1846'da yayımlandı. Ünlü eleştirmen V. Belinski bu eser üzerine Dostoyevski'den geleceğin büyük yazarı olarak söz etti. Ancak daha sonra yayımlanan öykü ve romanları, çağımızda edebiyat klasikleri arasında yer alsa da, o dönemde fazla ilgi görmedi. Yazar 1849'da I. Nikola'nın baskıcı rejimine muhalif Petraşevski grubunun üyes ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (2)
Alıntılar (1)
Gönderiler (0)
İnceleme
Adela ‎
Adela ‎
56K UP
İnceleyen 6 gün önce
İlk okuduğum Dostoyevski eseri ve Rus edebiyatına olan merakıma kapı aralamış olan eserdir Suç ve Ceza.
Bazı sayfaları defalarca okuyup asıl betimlenmek ve aktarılmak istenileni sonradan anlamanın hissettirdiği tatlı farkındalık ile bitirdim.
Bazen dehşete düştüm, sorguladım, karamsarlaştım, üzüldüm veya kızdım, ama ben bu kitabı yaşadım.

Bu kitabı okuyun okutturun, yalnızca bunu değil, henüz okumamış olsamda konularını az-çok bildiğim, Karamazov Kardeşler, Beyaz Geceler ve Kumarbaz eserleride bir o kadar değerlidir gözümde, Dostoyevskinin kendisi gibi.
11
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
İnceleme
Endı Sıkul
Endı Sıkul
6K UP
İnceleyen9 13 Nisan
Suç ve ceza, Fyodor Dostoyevski tarafından yazılan, Rus edebiyatı ve dünya edebiyatının şaheserlerinden birisidir. Kitapta Fakir bir üniversite öğrencisi olan Raskolhnikov'un yaşadığı vicdan azabı ve iç çekişmeleri, Dostoyevski tarafından müthiş aktarılmış olup, Dostoyevski'nin en çok bilinen eserleri arasına girmiştir. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
5
0 Yorum
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Aydan Məşədibəyova
@captainsherlockcooper
İnceleme Yaz
Tavsiyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close