Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Son Görev

Son Görev (His Last Bow)

Sherlock Holmes, #8
Kitap
1917
EA Puanı
10.0 10
1 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Bu kitaptaki maceralar 1908 - 1913 arasında yayımlanmıştır, sadece kitaba adını veren son maceranın yayımı epeyce sonra, 1917'dedir. Kitabın ilk baskısının tarihi ise, 1917'dir. Kitap 8 öykü içermektedir. Sherlock Holmes'un bu maceralarında, yaklaşan dünya savaşının etkileri sezilir. Öykülerde daha önce rastlanmayan sıklıkta, İngiltere dışından karakterler ve politik göndermelere rastlanır. Üstelik kitap doğrudan savaşa bağlanan bir öyküyle son bulur. Yine de, bu maceralar Holmes'un sıradışı yeteneklerini sergilediği mükemmel kısa öykülerdir.

Sir Arthur Conan Doyle'un (1859 - 1930) adı, yarattığı kahraman, ünlü dedektif Sherlock Holmes'dan çok daha az tanınır. Doyle, Sherlock Holmes'un maceralarını genellikle önce dergilerde yayımlamış, daha sonra kitap halinde bastırmıştır. Holmes'un maceraları özgün basımlarında dördü roman, beşi öykü formunda olmak üzere dokuz kitapta toplanmıştır. Cem Yayınevi, Sherlock Holmes'un Bütün Maceraları dizisinde, yazarın bu özgün yayımlanma düzenine sadık kalmıştır.
Bu kitaptaki maceralar 1908 - 1913 arasında yayımlanmıştır, sadece kitaba adını veren son maceranın yayımı epeyce sonra, 1917'dedir. Kitabın ilk baskısının tarihi ise, 1917'dir. Kitap 8 öykü içermektedir. Sherlock Holmes'un bu maceralarında, yaklaşan dünya savaşının etkileri sezilir. Öykülerde daha önce rastlanmayan sıklıkta, İngiltere dışından kar ... Daha fazla göster
Yazar
Arthur Conan Doyle
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
His Last Bow
Yayınlanma Tarihi
22 Ekim 1917
Yayınevi
Cem Yayınevi
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 222
ISBN-10 9-754-06921-1
ISBN-13 978-6-0579-9510-0
Boyutları 13,5 x 19,5 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930)
Edinburg Üniversitesi’nde tıp okuyan Arthur Conan Doyle, 1882’de Portsmouth’un bir kenar mahallesine yerleşti ve 1890 yılına kadar doktorluk yaptı. İlk eserlerini bu sırada yazdı. 1891’den sonra kendini daha çok edebiyata verdi. Hekimlikle ilgisini kesmeyen yazar İngiliz ordusunda görev aldı, Güney Afrika’da Bloemfontein’deki sahra hastanesinde çalıştı. 1889-1902 Boer Savaşı sırasında gösterdiği yararlıklar nedeniyle soyluluk unvanı kazandı. I. Dünya Savaşı’na Kuzey Fransa, İtalya ve Verdun cephelerinde katıldı. Savaşta kardeşini, oğlunu ve iki yeğenini kaybettikten sonra doğaüstü konulara yöneldi. Kızıl Leke, Dörtlünün Yemini, Sherlock Holmes’un Maceraları, Baskervillelerin Köpeği, en tanımış yapıtlarındandır.
Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930) Edinburg Üniversitesi’nde tıp okuyan Arthur Conan Doyle, 1882’de Portsmouth’un bir kenar mahallesine yerleşti ve 1890 yılına kadar doktorluk yaptı. İlk eserlerini bu sırada yazdı. 1891’den sonra kendini daha çok edebiyata verdi. Hekimlikle ilgisini kesmeyen yazar İngiliz ordusunda görev aldı, Güney Afrika’d ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close