Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sokrates Öncesine Dönüş

Sokrates Öncesine Dönüş (Back to the Presocratics)

Başkanlık Konuşması
Kitap
1963
EA Puanı
9.1 10
10 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Karl Popper'ın "Sokrates Öncesine Dönüş: Başkanlık Konuşması", filozofların Sokrates Öncesi filozofların fikirlerine dönme ihtiyacını tartışan bir makaledir. Popper, Sokrates'ten önce yaşamış olan Pre-Sokratiklerin felsefe tarihindeki en özgün ve önemli düşünürlerden bazıları olduğunu öne sürer.

10.1093/aristotelian/59.1.1
Yazar
Karl Popper
Dili
İngilizce (English)
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Back to the Presocratics
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1963
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 24
Son Baskı Tarihi 1963-01-01
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Karl Popper (1902-1994), 20. yüzyılın en etkili düşünürlerinden biri olarak kabul edilen bir filozof, eğitimci ve sosyal teorisyendi. Avusturya'da doğdu ve daha sonra Londra Ekonomi Okulu'nda profesör olduğu İngiltere'ye taşındı.

Popper en çok bilim felsefesi üzerine yaptığı çalışmalar ve eleştirel rasyonalizm alanına yaptığı katkılarla tanınır. Bilimsel teorilerin asla kesin olarak kanıtlanamayacağına, ancak ampirik testlerle yanlışlanabileceğine inanıyordu. Yanlışlamacılık olarak bilinen bu fikir, bilim felsefesi ve bilimsel uygulama üzerinde önemli bir etkiye sahip olmuştur.

Popper ayrıca siyasi ve sosyal meseleler üzerine kapsamlı bir şekilde yazdı ve totaliterlik ve otoriterliğin önde gelen bir eleştirmeniydi. İfade özgürlüğüne, özgür sorgulamaya ve siyasi muhalefete izin veren açık toplumların, insanlığın ilerlemesi ve mutluluğu için gerekli olduğunu savundu.

Popper'ın en ünlü eserlerinden bazıları "Bilimsel Keşfin Mantığı", "Açık Toplum ve Düşmanları" ve "Varsayımlar ve Çürütmeler"dir. Fikirleri, akademik çevrelerde ve ötesinde geniş çapta tartışılmaya ve tartışılmaya devam ediyor.
Karl Popper (1902-1994), 20. yüzyılın en etkili düşünürlerinden biri olarak kabul edilen bir filozof, eğitimci ve sosyal teorisyendi. Avusturya'da doğdu ve daha sonra Londra Ekonomi Okulu'nda profesör olduğu İngiltere'ye taşındı. Popper en çok bilim felsefesi üzerine yaptığı çalışmalar ve eleştirel rasyonalizm alanına yaptığı katkıla ... Daha fazla göster
Özet
Back to the Pre-Socratics: The Presidential Address
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Radyoutube @Radyoutube
İnceleyen
9
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Radyoutube @radyoutube
@octopus9118278
İnceleme Yaz
Tasviyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close