Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Savaş Sanatı

Savaş Sanatı (孙子兵法; pinyin: Sūnzǐ bīngfǎ; Bing Fa)

Kitap
2014
EA Puanı
10.0 10
11 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Sun Tzu M.Ö 544 yılında doğmuştur. Çinli komutan ve asker olan Sun Tzu savaş stratejisi üzerine yazdığı Savaş Sanatı isimli eseri günümüzün en eski strateji kuramı olarak görülür.
M.Ö 500 yıllı yıllarda bugünkü Çin topraklarında yaşamıştır. Savaş Sanatı isimli eseri 13. Bölümden oluşur. Çin’de çok eski yıllardan beri savaş ilkelerinin toplu bir sunumudur.

Büyük asker Tzu’nun yol gösterici sözleri 2500 yıldır hak ettiği değerini korumaktadır. Savaş Sanatı isimli eseri birçok alanda ünlü isimleri etkilemiştir. Komutanın öğütleri sadece askeri anlamda değil ekonomi ve iş dünyasında da hala kullanılan kuramlardır.

Sun Tzu eserini yazarken kendi döneminden etkilenerek yazmıştır. Başta ABD olmak üzere birçok ülkede harp akademilerinde ders olarak verilmektedir.

Savaş Sanatı eseri 13 bölümden oluşur;

1- Planlama

2- Savaşın Maliyeti

3- Savaşta Strateji

4- Taktik

5- Enerji

6- Gücün Kullanımı

7- Savaşta Manevra

8- Taktik Değiştirme

9- Ordunun İlerlemesi

10- Arazi Faktörü

11- Arazide Dokuz Konum

12- Ateşle Saldırı

13- Casusluk ve İstihbarat

13 bölümden oluşan kitap her kendi için birden fazla maddeye ayrılarak anlatılmıştır. Sun Tzu M.Ö 473 yılında 71 yaşında ölmüştür.
Sun Tzu M.Ö 544 yılında doğmuştur. Çinli komutan ve asker olan Sun Tzu savaş stratejisi üzerine yazdığı Savaş Sanatı isimli eseri günümüzün en eski strateji kuramı olarak görülür. M.Ö 500 yıllı yıllarda bugünkü Çin topraklarında yaşamıştır. Savaş Sanatı isimli eseri 13. Bölümden oluşur. Çin’de çok eski yıllardan beri savaş ilkelerinin toplu ... Daha fazla göster
Yazar
Sun Zi
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Çince (中文)
Orijinal Başlık
孙子兵法; pinyin: Sūnzǐ bīngfǎ; Bing Fa
Yayınlanma Tarihi
01 Ekim 2014
Yayınevi
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 72
ISBN-13 9786053322696
Boyutları 12,5 x 20,5 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Sunzı, (ya da Sun Zi, Sun-tzu, Sun Tse, Ssun-ds, Sun Tzu), (Çince: 孫子; Pinyin: Sūn Zǐ) MÖ 500'de Wu Devleti'nde (Şimdiki Çin) yaşamış ünlü Çinli komutan, filozof ve askeri bilgedir.

Savaş stratejisi üzerine yazdığı Savaş Sanatı (Çince:兵法, Pinyin: Bīng Fǎ) adlı yazılarda toplanan öğretileri dünyanın en eski strateji kuramları olarak kabul görür. 13 bölümde toplanan yazıların, Çin’de çok daha eski dönemlerden beri bilinen savaşma ilkelerinin toplu bir sunumu olduğu ve Üstad Sunzi yorumuyla bir araya getirilmesinin Çin'in Savaşan Beylikler döneminde (MÖ 480 - MÖ 221) gerçekleştiği sanılıyor.

Sunzi bu sohbetlerinde "Gerçek Zafer" için şöyle demiştir: "Gerçek zafer, savaşmadan kazanılan zaferdir. Gerçek önder savaşmadan kazanan önderdir." Tao (Yol) bilgilerinin savaşmak üzerine yorumlandığı en etkili yazılardır. Tao Bilgilerinde, kainatın bütünlüğünün doğal akışına gelen her türlü müdahale ve zorlama tükenme yolu sayılır, akışa uyum sağlamak ise öğütlenir.

Sunzı'nın tam olarak hangi tarihler arası yaşadığı bilinmese de ortaya çıkışının Savaşan Beylikler dönemine denk geldiği biliniyor. Yazılı geleneği çok eski ve güçlü olan Çin'de ortaya çıkan bilgelerin tam olarak ne zaman yaşadıklarıyla ilgili belirsizliğin, bilgelerin ölümlerine doğru ortadan kaybolmayı seçmelerinin çok karşılaşılan bir durum olmasına yorumlanıyor.
Sunzı, (ya da Sun Zi, Sun-tzu, Sun Tse, Ssun-ds, Sun Tzu), (Çince: 孫子; Pinyin: Sūn Zǐ) MÖ 500'de Wu Devleti'nde (Şimdiki Çin) yaşamış ünlü Çinli komutan, filozof ve askeri bilgedir. Savaş stratejisi üzerine yazdığı Savaş Sanatı (Çince:兵法, Pinyin: Bīng Fǎ) adlı yazılarda toplanan öğretileri dünyanın en eski strateji kuramları olarak k ... Daha fazla göster
Özet
Sun Zi / Sun Tzu (MÖ 6. yy): Yazarın adı Wade-Giles transkripsiyon sisteminde "Sun Tzu", Pin-Yin transkripsiyon sisteminde "Sun Zi" olarak yazılmaktadır. Doğum ve ölüm tarihi tam olarak bilinmemektedir. Komutan ve düşünür olarak ünlenen Sun Zi'nin Savaş Sanatı adlı eseri insanlık tarihinin en eski ve en fazla araştırılan ve tartışılan strateji eseridir. Bütün dünyada sadece askerlik alanında değil, iş idaresi ve kişisel gelişim gibi pek çok alanda da bir strateji klasiği olarak kabul görmüştür.
Sun Zi / Sun Tzu (MÖ 6. yy): Yazarın adı Wade-Giles transkripsiyon sisteminde "Sun Tzu", Pin-Yin transkripsiyon sisteminde "Sun Zi" olarak yazılmaktadır. Doğum ve ölüm tarihi tam olarak bilinmemektedir. Komutan ve düşünür olarak ünlenen Sun Zi'nin Savaş Sanatı adlı eseri insanlık tarihinin en eski ve en fazla araştırılan ve tart ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (2)
Gönderiler (1)
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close