Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Sanayi Ve İmparatorluk

Sanayi Ve İmparatorluk (Industry and Empire: From 1750 to the Present Day)

Kitap
2008
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Endüstri Devrimi, dünya tarihindeki en önemli dönüşümdür. Bu devrimin tarihi, bir süre için tek bir ülkenin, İngiltere’nin tarihiyle örtüştü. Hobsbawm’ın bu yapıtı, İngiltere’nin endüstri çağının süper gücü olarak ortaya çıkışını, zamanla öncü rolünü kaybedişini ve diğer ülkelerle ilişkilerini betimlerken, bu sürecin dinamiklerini de açıklıyor. Yoğun araştırmalara ve ateşli tartışmalara konu olan son iki yüzyıllık İngiliz toplumsal ve iktisadi tarihini özetleyen kitap, Hobsbawm’ın da önsözde belirttiği gibi özgün bir araştırmadan ziyade bir sentez niteliğini taşımaktadır. Ancak ayrıntı ve örneklerden yana hiç de yoksul değildir.
“İnsanlık tarihi boyunca, yeni taş devrinde tarımın, metalurjinin ve kentlerin ortaya çıkmasından beri hiçbir değişim sanayileşmenin ortaya çıkması kadar derin etki yapmamıştır. Bu gelişme zorunlu ve geçici olarak kapitalist bir ekonomi ve kapitalist bir toplum biçiminde gerçekleşmiştir.”
Endüstri Devrimi, dünya tarihindeki en önemli dönüşümdür. Bu devrimin tarihi, bir süre için tek bir ülkenin, İngiltere’nin tarihiyle örtüştü. Hobsbawm’ın bu yapıtı, İngiltere’nin endüstri çağının süper gücü olarak ortaya çıkışını, zamanla öncü rolünü kaybedişini ve diğer ülkelerle ilişkilerini betimlerken, bu sürecin dinamiklerini de açıklıyor. Yoğ ... Daha fazla göster
Yazar
Eric J. Hobsbawm
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Industry and Empire: From 1750 to the Present Day
Yayınlanma Tarihi
06 Eylül 2008
Yayınevi
Dost Kitabevi Yayınları
Son Baskı Sayısı
7
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 349
ISBN-10 9-757-50135-2
ISBN-13 978-9-7575-0135-0
Boyutları 13,5 x 21 cm
Son Baskı Tarihi 2024-11-22
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
9 Haziran 1917’de Mısır’ın İskenderiye şehrinde doğan Eric John Ernest Hobsbawm, Viyana’da öğrenim gördükten sonra Cambridge Üniversitesi’ne girdi. Daha sonra Londra Üniversitesi, Cornell Üniversitesi, Ecole des Hautes Etudes en Science Sociales dahil olmak üzere çeşitli üniversitelerde çalıştı. İtalya, Amerika ve Güney Amerika’da da dersler verdi. İngiltere Komünist Partisi’nin Tarihçiler Grubu üyesi olan Hobsbawm, 1956’da örgütten ayrılanlardan farklı olarak 1991’e kadar üyelikten çıkmadı. 2012’de hayata veda etti.
9 Haziran 1917’de Mısır’ın İskenderiye şehrinde doğan Eric John Ernest Hobsbawm, Viyana’da öğrenim gördükten sonra Cambridge Üniversitesi’ne girdi. Daha sonra Londra Üniversitesi, Cornell Üniversitesi, Ecole des Hautes Etudes en Science Sociales dahil olmak üzere çeşitli üniversitelerde çalıştı. İtalya, Amerika ve Güney Amerika’da da dersler verdi. ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Ömer Berkay
@eldarion
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close