Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Ölümün Zaferi

Ölümün Zaferi (Il trionfo della morte)

Kitap
1964
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
“Sevildiğini bilip de sevmeyen ruh, en dipteki posasını ele verir; en dipte olanı yukarı çeker.”

– Friedrich Nietzsche

“Giorgio Aurispa: Daima uyanık bir merakla, basit şeylerin söylemek istediği karanlık bir düşünceyi kavramak ya da elde edilmesi imkansız bir esrarı yakalamak istercesine, adeta bir dikkat çabasıyla, çevresine bakıyordu… Beyni, “malumdan meçhulu” yaratmakta ustaydı. Bir adam tasavvur edilsin ki, sürekli dalgalanan kaypak bir yüzey üzerinde ayakta durmaya mahkum edilmiş…”

“İppolitayı seviyorum; her insan aşkının son bulduğunu bilmesem, onu sonsuz bir aşkla sevdiğime inanacağım.”… “Peki, sevdiğimiz kadını öldürüp neden sonra bakire bir vücut ve yeni bir ruhla hayata yeniden doğmasını sağlayamıyoruz?”

Giorgio Aurispa, ideal insan’ı arayışlarında, geleceğe mal olan bir geçmişi, tutku ve kayıtsızlık arasısında hırpalanan kanlı deneylere malzeme yaparak kendi “cevabını” buldu.

Nietzsche’den yoğun bir biçimce etkilenen Gabriele D’Annunzio, Ölümün Zaferi ile Üstinsan’ın yaratılması sürecinde bizleri, düşlerin, düşüncelerin ve duyguların atlasında muğlak bir yolculuğa çıkarıyor.
“Sevildiğini bilip de sevmeyen ruh, en dipteki posasını ele verir; en dipte olanı yukarı çeker.” – Friedrich Nietzsche “Giorgio Aurispa: Daima uyanık bir merakla, basit şeylerin söylemek istediği karanlık bir düşünceyi kavramak ya da elde edilmesi imkansız bir esrarı yakalamak istercesine, adeta bir dikkat çabasıyla, ç ... Daha fazla göster
Yazar
Gabriele D'Annunzio
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İtalyanca (italiano)
Orijinal Başlık
Il trionfo della morte
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1964
Yayınevi
Doruk Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 392
ISBN-10 9-755-53627-2
ISBN-13 978-9-7555-3627-9
Boyutları 13,5 x 21 cm
Cilt Ciltsiz
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close