Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Öklid'in Penceresi

Öklid'in Penceresi (Euclid's Window: The Story of Geometry from Parallel Lines to Hyperspace)

Paralel Çizgilerden Hiperuzay’a Geometrinin Öyküsü
Kitap
2003
EA Puanı
10.0 10
2 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Leonard Mlodinow Öklid’in Penceresi’nde bizi geometride gerçekleşen devrimler arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Onun rehberliğinde eski Yunanların paralel doğrular kavramından hiperuzayla ilgili en son fikirlere dek uzanan geniş bir matematiksel düşünce yelpazesini tanıyoruz. Bu kitapta, herkesin ister Dünya’da ister başka bir galakside sorabileceği basit soruların bilim ve teknolojideki en büyük gelişmelerin motoru olabileceğini gösteren, yeni, alternatif bir matematik tarihi bulacaksınız. Mlodinow’un yoğun tarihsel araştırmalarına, Richard Feynman ve Kip Thorne gibi mesai arkadaşlarıyla yaptığı çalışmalara ve Murray Gell-Mann, Edward Witten ve Brian Greene gibi lider matematikçilerle yaptığı röportajlara dayanan Öklid’in Penceresi geometrinin önemini vurgulayan öyküleri büyük bir ustalıkla bir araya getiriyor. Öklid’in penceresinden bakanlar artık uzay ile zamanı bir daha asla birbirinden ayıramayacaklar; 2 x 2’nin 4 etmeyebileceğini, paralel doğruların kesişebileceğini ya da üçgenin iç açıları toplamının 180 dereceden fazla olabileceğini şaşkınlıkla görecekler.

“Matematiği konu alan bir kitabın ‘akıcı’ olabileceği hiç aklınıza gelir miydi? İşte bu, böyle bir kitap. Bir pembe dizi izleyiciyi nasıl kendine bağlıyorsa bu kitap da okuru öyle esir alıyor; bir polisiye kadar etkileyici, bir çizgi roman kadar eğlenceli. Mlodinow çok iyi bir öykücü.”
— Michael Guillen, Dünyayı Değiştiren Beş Denklem adlı kitabın yazarı

“Yarının bilimsel atılımlarına kendimizi hazırlamanın belki de daha iyi bir yolu yok; geometrinin dilini öğrenmek tek çare. Öklid’in Penceresi de bu işi kolaylaştırıyor.”
Brian Greene, Evrenin Zarafeti adlı kitabın yazarı
Leonard Mlodinow Öklid’in Penceresi’nde bizi geometride gerçekleşen devrimler arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Onun rehberliğinde eski Yunanların paralel doğrular kavramından hiperuzayla ilgili en son fikirlere dek uzanan geniş bir matematiksel düşünce yelpazesini tanıyoruz. Bu kitapta, herkesin ister Dünya’da ister başka bir galakside sorabile ... Daha fazla göster
Yazar
Leonard Mlodinow
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Euclid's Window: The Story of Geometry from Parallel Lines to Hyperspace
Yayınlanma Tarihi
27 Şubat 2003
Yayınevi
Say Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 360
Boyutları 13,5 x 21 cm
Cilt Ciltsiz
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Yusuf Akyıldız
@NinjaOnTour
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close