Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Nevrozlar ve İnsan Gelişimi: Kendini Gerçekleştirme Mücadelesi

Nevrozlar ve İnsan Gelişimi: Kendini Gerçekleştirme Mücadelesi (Neurosis and Human Growth)

Kitap
1950
EA Puanı
10.0 10
11 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Psikanaliz açısından, Freud sonrası kuşakta, özgün çalışmalarıyla ilgi çeken isimlerden biri Karen Horney. Freud'un teorisiyle ilişkisi, Marx'ın Hegel felsefesiyle ilişkisine benzer: Freud'un kuramını temel alırken, onu eleştirmekten de geri durmaz. Freud'un görüşlerine daha insani bir yön kazandıran, kültürel ve sosyal farklılıkların etkilerini gözeten bir yaklaşım geliştirir. Kadın psikolojisi üzerine çalışmalarından başlayarak onun için "asıl hedef, insanı kendini gerçekleştirmesine götüren güçlerin özgürleştirilmesidir." Bu konudaki asıl katkısı elinizdeki yapıtında kapsamlı bir biçimde derlediği nevrozlar üzerine çalışmalarıdır.

İnsanın enerjisini kısıtlayan nevroz durumlarını, durumun tezahüründeki nevrotik iddiaları, görkem arzusunu, ideal benliğin baskısını, içsel buyrukların zorbalığını ortaya koyar. Kendimizi gerçekleştirmek yerine bizi zorlantılı davranışlarla pek istemediğimiz bir hayata mahkum kılan modelleri tanımlar: Etrafına baskı kuran genişlemeci tip, içe kapanarak ortamdan kendini silen tip; başkalarına bağlanan tip ve insan ilişkilerinden kendini çeken kopuk tip...

Nevrozlar ve İnsan Gelişimi sadece uzmanlara değil, ruhsal sıkıntılarının kökenlerini araştıran okurlara da yönelik, yetkin bir çalışma.
Psikanaliz açısından, Freud sonrası kuşakta, özgün çalışmalarıyla ilgi çeken isimlerden biri Karen Horney. Freud'un teorisiyle ilişkisi, Marx'ın Hegel felsefesiyle ilişkisine benzer: Freud'un kuramını temel alırken, onu eleştirmekten de geri durmaz. Freud'un görüşlerine daha insani bir yön kazandıran, kültürel ve sosyal farklılıkların etkilerini gö ... Daha fazla göster
Yazar
Karen Horney
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Neurosis and Human Growth
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1950
Yayınevi
Sel Yayıncılık
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 420
ISBN-13 9789755704975
Cilt Ciltsiz
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close