Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Microtonal Guitar - Tolgahan Çoğulu
Fragmanı İzle

Microtonal Guitar - Tolgahan Çoğulu

Youtube Kanalı
2009
EA Puanı
10.0 10
3 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Web sitesinden alınmıştır:
Yüksek Lisans ve doktorasını İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nde (MİAM) tamamladı. ‘Bağlama Tekniklerinin Klasik Gitar İcrasına Uyarlanması’ başlıklı doktora tezi 2011 yılında Almanya’da VDM Publishing tarafından yayınlandı. 2008 yılında ‘Ayarlanabilir Mikrotonal Gitar’ı tasarladı. 2012 yılında Atlas adını verdiği CD, Kalan Müzik tarafından basıldı.

Mikrotonal gitar için 41 besteci eser yazdı. Mikrotonal gitar ile 34 ülkede konser ve seminer verdi. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda 2013 yılında Doçent, 2019 yılında Profesör oldu. 2014 yılında Georgia Tech Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Margaret Guthman Müzik Enstrumanları Yarışması’nda birincilik ödülü ve 5 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Özel Ödül” aldı. 2015 yılı Haziran ayında Sinan Cem Eroğlu ile kurdukları Mikrotonal Gitar Duo’nun CD’si Kalan Müzik tarafından yayınlandı.

2014 yılında İTÜ’de dünyanın ilk mikrotonal gitar bölümünü kurdu. 2016 senesinde bir sene boyunca Bristol Üniversitesi’nde ‘Mikrotonal Gitarda Tarihsel Akort Sistemleri’ başlıklı araştırma konusuna çalıştı ve seminerler verdi. 2015-2017 yılları arasında Würzburg Müzik Üniversitesi ile yaptığı ‘Mikrotonal Gitar için Repertuar Yaratma ve Sunma’ isimli proje DAAD tarafından desteklendi ve bu çerçevede mikrotonal gitar ve ensemble için 12 besteci eser yazdı.

2016 yılında dünyadaki ilk Mikrotonal Gitar Yarışması’nı düzenlemeye başladı. 2018 yılında Fernando Perez ile beraber yazdığı mikrotonal gitar metodu İspanya’da yayınlandı. ‘Microtonal’ adlı solo mikrotonal gitar albümü Ahenk Müzik tarafından yayınlandı. Halen İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ve Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde klasik ve mikrotonal gitar öğretmenliği yapmaktadır.

YouTube kanalı açıklaması:
Merhaba, benim adım Tolgahan Çoğulu. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda gitar profesörüyüm. İşte gitar tasarımlarım:
2008 yılında ADJUSTABLE mikrotonal gitar
2020 yılında oğlum Atlas Çoğulu ve Ruşen Can Acet ile birlikte LEGO mikrotonal gitar
2021 yılında Selçuk Keser ile birlikte OTOMATİK mikrotonal gitar
Web sitesinden alınmıştır: Yüksek Lisans ve doktorasını İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nde (MİAM) tamamladı. ‘Bağlama Tekniklerinin Klasik Gitar İcrasına Uyarlanması’ başlıklı doktora tezi 2011 yılında Almanya’da VDM Publishing tarafından yayınlandı. 2008 yılında ‘Ayarlanabilir Mikrotonal Gitar’ı ... Daha fazla göster
Dili
İngilizce (English)
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
25 Şubat 2009
Kanal Kategorisi
Müzik
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Tanıtım Videosu
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close