Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat

Merak Tutkusu (An Appetite for Wonder)

Yazar: Richard Dawkins
Yayınevi: Kuzey Yayınları
Merak Tutkusu, Richard Dawkins tarafından yazılan hatırat. İlk defa 9 Eylül 2013 tarihinde yayınlanmıştır (Nisan 2015 Türkiye). Dawkins anlatıma 3. kuşak büyükbabasından başlayıp Gen Bencildir'in yazımına kadar devam eder.

"Şüphecilik ve ateizm, vahiy yoluyla veya otorite eliyle gelmez. Bizim kültürümüzde bu, yavaş ve düşünce gücü gerektiren bir süreçtir. Başlangıçta Dawkins vardı, birçoğumuz için bilgi ve ilham ile süreci yürüten oydu. Günümüz şüpheci/ateist hareketinin başlangıcında Dawkins vardı ve bu konuda korkunç derecede iyiydi. Merak Tutkusu bize bu başlangıcı gösteriyor."

-Penn Jillette, God, No! ve Every Day Is an Atheist Holiday kitaplarının yazarı

"Richard Dawkins benim kahramanlarımdan biri. Bu nedenle, nasıl böyle bir insan ve düşünür haline geldiğini okuyabilmek benim için özellikle keyif vericiydi. Dawkins'in yaşamının o belirsiz ilk zamanların ardından, sağlam ve bilimsel ilkelerden hiç ödün vermeyen bir yaşama dönüşmesinin hikayesi müthiş bir okuma deneyimi sunuyor; kendisinin harikulade bir yazar olması da cabası. Kimi insanlar Superman'in doğuş hikayesinden ilham alırlar, kimisi Batman'inkinden...kimisi de İsa'nınkinden. Ama bana ilham veren, Richard Dawkins'inki..."

-Bill Maher, Real Time with Bill Maher'in sunucusu ve The New New Rules isimli kitabın yazarı

"Richard Dawkins'in anıları, tıpkı yazarın kendisi gibi, dürüst, akıl dolu, zaman zaman saf, her zaman rasyonel ve son derece insancıl."

-Matt Ridley, The Rational Optimist ve The Red Queen kitaplarının yazarı
Tüm Reklamları Kapat
Başlık
Merak Tutkusu
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal dilinde başlık
An Appetite for Wonder
Yayınlanma tarihi
01 Haziran 2015
Yazar Hakkında
Clinton Richard Dawkins (d. 26 Mart 1941), Britanyalı etolog, evrimsel biyolog ve yazar. Oxford Üniversitesi bünyesinde 1995 yılında Charles Simonyi tarafından oluşturulmuş Bilimin Kamu Tarafından Anlaşılması için Smonyi Kürsüsü'nde (Simonyi Professorship for the Public Understanding of Science) 2008 yılında emekli oluncaya kadar görev yapmıştır.

Dawkins ateist ve hümanisttir, British Humanist Association Başkan Yardımcılığını yürütmektedir. Evren'in ve Dünya'daki yaşamın varoluşuna ilişkin yaratılışçı inanışlara karşı çıkışıyla bilinir. Çok sayıda popüler bilim kitabı yazmış, televizyon ve radyo programları yapmıştır. Kitapları 31 dile çevrilmiş ve milyonlarca satmıştır.

Dawkins 1976 yılında yayınlanan Gen Bencildir adlı eseriyle gündeme gelmiştir. Eserde genlere dayanan evrim merkeze alınmış ve mem adında bir terim ortaya atılmıştır. 1982 yılında kaleme aldığı The Extended Phenotype adlı eserde evrimsel biyolojiye katkıda bulunarak genlerdeki fenotip etkisine bağlı değişmelerin sadece organizmanın gövdesiyle sınırlı kalmadığını, diğer organizmayı ve çevreyi değiştirdiğini belirtmiştir.
Sayfa sayısı
300
ISBN-10
6059909094
ISBN-13
9786059909099
Boyutları
14,5 x 23,5 cm
Cilt
Ciltsiz

Kişiler

Yazar
Richard Dawkins
Çevirmen
Uygar Polat
Çevirmen
İstem Fer

Linkler

Etiketler

evrim
evrimsel biyoloji
richard dawkins
bilimmerakı
SELMAN BEDEL Eseri Ekleyen
Tavsiyeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla Tavsiye Göster
Merak Tutkusu
1
Tavsiye Et
Tavsiye Et
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Gönder
Ekle
Soru Sor
Geri Bildirim Gönder
ve seni takip ediyor
Evrim Ağacı Uygulamasını
İndir
Chromium Tabanlı Mobil Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
İlk birkaç girişinizde zaten tarayıcınız size uygulamamızı indirmeyi önerecek. Önerideki tuşa tıklayarak uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu öneriyi, yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Eğer bu öneri artık gözükmüyorsa, Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Chromium Tabanlı Masaüstü Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
Yeni uygulamamızı kurmak için tarayıcı çubuğundaki kurulum tuşuna tıklayın. "Yükle" (Install) tuşuna basarak kurulumu tamamlayın. Dilerseniz, Evrim Ağacı İleri Web Uygulaması'nı görev çubuğunuza sabitleyin. Uygulama logosuna sağ tıklayıp, "Görev Çubuğuna Sabitle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Eğer bu seçenek gözükmüyorsa, tarayıcının Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Safari Mobil Uygulama
Sırasıyla Paylaş -> Ana Ekrana Ekle -> Ekle tuşlarına basarak yeni mobil uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu basamakları görmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için tıklayın

Önizleme
Görseli Kaydet
Sıfırla
Vazgeç
Ara

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close