800.000 yıl önce pusula ibresi kuzeyi değil güneyi gösterecekti. Manyetik kuzey ve güney kutup noktaları tarih boyunca sık sık yer değiştirmiştir. 20. yüzyılda manyetik alan kuvveti yüzde 6 azalmış ve kuzey manyetik kutbu neredeyse 10° kuzeye kaymıştır. Bu değişkenliğin sonuçları nelerdir? Yerkürenin manyetik alanındaki bu değişmeler kimi zaman büyük güç boşalımlarına neden olan manyetik fırtınalarla mı ilişkilidir? Manyetik alanı hisseden ve kullanan hayvanlar ciddi sorunlarla karşılaşacaklar mı? Bunlar bilim insanları tarafından sorulan soruların sadece birkaçı.
“Bu kitabı okumak hemen hemen herkes için son derece keyifli bir öğrenme deneyimi olacak!”
–Robert Coe, California Üniversitesi
“Manyetik Yerküremiz iklimden uzaydaki hava durumuna, jeolojik zamandan Güneş’e kadar çeşitli konuları manyetizmanın büyük başlığı altında bir araya getiriyor.”
–Bruce Moskowitz, Minnesota Üniversitesi
“Merrill anlatısını, bilim felsefesi üzerine söylemlerle ve yaratılışçıların evrime ve Dünya’nın yaşına yönelik saldırılarına karşı cevaplarla süslüyor. Bilimin nasıl yapıldığını öğrenmek isteyen öğrencilere ve bir pusula iğnesinin kuzeyi göstermesinin nedenini merak eden herkese tavsiye ederim.”
–Natural History
“Son yıllarda jeomanyetizmanın geniş kapsamını bu kitap kadar yetkin ve eğlenceli bir şekilde ele alan başka bir popüler kitap yok.”
–Metascience
800.000 yıl önce pusula ibresi kuzeyi değil güneyi gösterecekti. Manyetik kuzey ve güney kutup noktaları tarih boyunca sık sık yer değiştirmiştir. 20. yüzyılda manyetik alan kuvveti yüzde 6 azalmış ve kuzey manyetik kutbu neredeyse 10° kuzeye kaymıştır. Bu değişkenliğin sonuçları nelerdir? Yerkürenin manyetik alanındaki bu değişmeler kimi zaman büy
... Daha fazla göster