Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Kaos

Kaos (Chaos: Making a New Science)

Kaosun Başucu Kitabı
Kitap
2014
EA Puanı
10.0 10
1 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Çin'de kelebek kanat çırptığında Atlantik'te fırtına çıkar.

Kaos her yerde karşımıza çıkar. Sigara dumanı bir takım düzensiz helezonlar çizerek yükselir. Musluktan akan su önce düzenli aralıklarla düşerken bir süre sonra düzeni bozulur. Havanın davranışında, otoyolda birbiri peşi sıra giden arabalarda, borsada ve aklınıza gelebilecek her türlü çoklu sistemlerde kaos ortaya çıkar. Çin’de bir kelebeğin kanat çırpışı Atlantik okyanusunda fırtınaya neden olur. Peki bütün bu kaosun içinden düzenlilik nasıl ortaya çıkar? Bu anlamda artık kaos bir durumun veya sürecin bilimi değil, varoluşun bilimidir.

“Müthiş ilham verici bir kitap...”
—Douglas Adams, Otostopçunun Galaksi Rehberi’nin yazarı

“Hayranlık verici ... her satırında hazine var.”
—The New York Times

“Hem bilgilendirici hem zevkli … bilimin değişim sürecini gözler önüne seriyor.” —The New York Times Book Review
Çin'de kelebek kanat çırptığında Atlantik'te fırtına çıkar. Kaos her yerde karşımıza çıkar. Sigara dumanı bir takım düzensiz helezonlar çizerek yükselir. Musluktan akan su önce düzenli aralıklarla düşerken bir süre sonra düzeni bozulur. Havanın davranışında, otoyolda birbiri peşi sıra giden arabalarda, borsada ve aklınıza gelebilecek ... Daha fazla göster
Derleyen
M. Faruk Bayrak Vedat Bayrak Tümü
Yazar
James Gleick
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Chaos: Making a New Science
Yayınlanma Tarihi
16 Ekim 2014
Yayınevi
ALFA Bilim
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 390
ISBN-10 6-051-06736-1
ISBN-13 978-6-0510-6736-0
Boyutları 13,5 x 21 cm
Son Baskı Tarihi 2024-04-24
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
1954 yılında New York'ta doğan James Gleick, Harvard Üniversitesini bitirdikten sonra bilim yazarı olarak kariyerine devam etmiştir Uzun yıllar New York Times'da editör olarak çalışmış ve "Fast Forward" isimli köşesinde bilimsel ve teknolojik yenilikleri tanıtmıştır. Bilim yazılarının yanı sıra Gleick, internet alanında da öncü çalışmalar yapmış ve 1993 yılında The Pipeline isimli internet sitesini kurmuştur. Kitapları 25 dile çevrilen Gleick'in, Kaos dışındaki başlıca kitapları arasında The Information, Genius: The Life and Science of Richard Feynman, Isaac Newton ve What Just Happened sayılabilir.
1954 yılında New York'ta doğan James Gleick, Harvard Üniversitesini bitirdikten sonra bilim yazarı olarak kariyerine devam etmiştir Uzun yıllar New York Times'da editör olarak çalışmış ve "Fast Forward" isimli köşesinde bilimsel ve teknolojik yenilikleri tanıtmıştır. Bilim yazılarının yanı sıra Gleick, internet alanında da öncü çalışmalar ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Yusuf 266
@NinjaOnTour
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close