Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Kanıt

Kanıt (Evidence)

Kitap
2021
EA Puanı
10.0 10
2 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Becker'in uzun yıllarını alan bir emeğin ürünü olan bu kitabı, bir araştırma yapma ve anlama kılavuzu olmanın ötesinde gündelik hayatımızın hakikatini aramada bize rehberlik eden bir eserdir. ‘Hakikat sonrası’ bir çağda yaşadığımıza dair pervasız iddiaların yükselişi ve bunların yalnızca bilimi değil aynı zamanda demokrasiyi ve ortak insanlığımızı itibardan düşürmesi karşısında hiçbir sosyal bilimci, beşeri bilimci ya da felsefeci bu kitabın zamanlaması için daha iyi bir an tahayyül edemezdi.
Michael Joyce, Foucault in Winter, in the Linnaeus Garden kitabının yazarı

Kanıt, sosyal bilim araştırmasının nasıl yapılması gerektiğine dair incelikli bir değerlendirmedir. Becker, veri toplarken ve bu veriyi kanıta dönüştürürken yöntemin pratik yönlerine dair düşünmenin önemini gösteriyor. Sahte haberlerin ve aşı karşıtı retoriğin hakim olduğu günümüz dünyasında bu ve benzeri konular hakkında nasıl düşünmemiz gerektiğini gösteren, tam da bu dönemde çıkmış daha iyi bir kitap yok.
VoegelinView (Voegelin Derneği Yayını)

Becker yaklaşık yetmiş senedir kanıt meselesi üzerine düşünmektedir. Becker’e göre, sosyal bilimciler, verilerinin, öne sürdükleri fikirleri için kanıt olarak ne kadar kullanışlı oldukları konusundaki soruları yeterince ciddiye almamaktadırlar. Kanıt, pek çok örnekten yola çıkarak, hiçbir veri toplama yönteminin tümüyle güvenilir bir bilgi üretmeyeceğini, bu nedenle araştırma işinin büyük bir kısmının hatalardan kurtulmak olduğunu güçlü bir şekilde vurguluyor. Okurlar Becker’in bu son kılavuz kitabının her türden sosyal bilimci için kullanışlı bir araç sunduğunu görecekler.
Becker'in uzun yıllarını alan bir emeğin ürünü olan bu kitabı, bir araştırma yapma ve anlama kılavuzu olmanın ötesinde gündelik hayatımızın hakikatini aramada bize rehberlik eden bir eserdir. ‘Hakikat sonrası’ bir çağda yaşadığımıza dair pervasız iddiaların yükselişi ve bunların yalnızca bilimi değil aynı zamanda demokrasiyi ve ortak insanlığımızı ... Daha fazla göster
Yazar
Howard S. Becker
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Evidence
Yayınlanma Tarihi
19 Kasım 2021
Yayınevi
Nika Yayınevi
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 368
ISBN-13 9786257653398
Boyutları 14 x 21 cm
Son Baskı Tarihi 2021-11-19
Cilt Ciltsiz
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Mitek Papilio
@MitekPapilio
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close