Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Kamuoyu

Kamuoyu

Kitap
1922
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
20. Yüzyılın en önemli entelektüellerinden biri kabul edilen, Milletler Cemiyeti’nin ve Wilson Doktrini’nin yaratıcılarından biri olan, “Modern Gazeteciliğin Babası”, “20. Yüzyıl’ın en önemli gazetecisi” gibi yakıştırmalara mazhar olan “Soğuk Savaş”, “Stereotip”, “Sahte Çevre”, “Sahte Gerçek”, gibi kavramları literatüre kazandıran 2 Pulitzer Ödüllü Walter Lippmann’ın, Gündem Belirleme Kuramı ve Amerikan medya araştırmalarının kurucu kitabı olarak kabul edilen, “Kamuoyu” adlı eseri, titiz bir çeviri sürecinden geçtikten sonra güncel okumalarla zenginleştirilerek yazımından yaklaşık 100 yıl sonra dilimize kazandırıldı. “Stereotip”, “Sahte Çevre”, “Sahte Gerçek” kavramlarının ilk kez kullanıldığı kitap, meraklılarına keyifli bir okumayla birlikte sosyal bilimlerde çokça atıf alan bu kavramlara ilk elden ulaşmayı vadetmekte nı öğrendiler. Altı garip hafta boyunca aslında düşmanken, birbirlerine arkadaş gibi davranmışlardı.” 20. Yüzyılın en önemli entelektüellerinden biri kabul edilen, Milletler Cemiyeti’nin ve Wilson Doktrini’nin yaratıcılarından biri olan, “Modern Gazeteciliğin Babası”, “20. Yüzyıl’ın en önemli gazetecisi” gibi yakıştırmalara mazhar olan “Soğuk Savaş”, “Stereotip”, “Sahte Çevre”, “Sahte Gerçek”, gibi kavramları literatüre kazandıran 2 Pulitzer Ödüllü Walter Lippmann’ın, Gündem Belirleme Kuramı ve Amerikan medya araştırmalarının kurucu kitabı olarak kabul edilen, “Kamuoyu” adlı eseri, titiz bir çeviri sürecinden geçtikten sonra güncel okumalarla zenginleştirilerek yazımından yaklaşık 100 yıl sonra dilimize kazandırıldı. “Stereotip”, “Sahte Çevre”, “Sahte Gerçek” kavramlarının ilk kez kullanıldığı kitap, meraklılarına keyifli bir okumayla birlikte sosyal bilimlerde çokça atıf alan bu kavramlara ilk elden ulaşmayı vadetmekte.
20. Yüzyılın en önemli entelektüellerinden biri kabul edilen, Milletler Cemiyeti’nin ve Wilson Doktrini’nin yaratıcılarından biri olan, “Modern Gazeteciliğin Babası”, “20. Yüzyıl’ın en önemli gazetecisi” gibi yakıştırmalara mazhar olan “Soğuk Savaş”, “Stereotip”, “Sahte Çevre”, “Sahte Gerçek”, gibi kavramları literatüre kazandıran 2 Pulitzer Ödüllü ... Daha fazla göster
Yazar
Walter Lippmann
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1922
Yayınevi
Kabalcı Yayınevi
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 417
ISBN-13 978-6-0598-7276-8
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Walter Lipmann yazar, gazeteci, siyaset yorumcusudur. ''Soğuk Savaş'' terimini ilk üreten kişidir. Medya ve demokrasi eleştirileri ile tanınmıştır.
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close