Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
İnsanlığın Pi Noktası: Yapay Zeka

İnsanlığın Pi Noktası: Yapay Zeka

Kitap
2024
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Yapay zekâ, insanlık tarihinin en heyecan verici keşiflerinden biri olarak günümüzde öne çıkmış hatta hayatımızın neredeyse her alanında etkisini hissettiğimiz bir teknoloji hâline dönüşmüştür. Öyle ki “yapay zekâ”, gelecekte daha da yaygın bir şekilde “İnsanlığın pi noktası” olmaya hiç şüphesiz devam edecektir. Bu bağlamda bu eser, yoğun bir emek ve araştırma sonucu hazırlanmış ve değerli okurların ve araştırmacıların kullanımına sunulmuştur. Öte yandan bu eserle birlikte yapay zekânın, günümüzdeki ve gelecekteki önemini vurgulamak ve okuyucuların, bu alandaki temel kavramları, teknolojileri ve uygulamaları anlamalarına yardımcı olmak için yapay zekânın temel prensiplerinden başlayarak tarihçesine, farklı türlerine, amaçlarına yer verilmektedir. Aynı zamanda okuyucuların konuya daha derinlemesine hâkim olmalarını sağlayabilmek için yapay zekâ uygulama örneklerine dair de geniş bir perspektif sunulmaktadır. Ayrıca eserin ikinci bölümünde, yapay zekâ algısının, çalışan performansına etkisini belirlemeyi amaçlayan kapsamlı bir araştırma ile birlikte yazarlar tarafından geliştirilen ve araştırma kapsamında kullanılan yapay zekâ algısı ölçeğine de yer verilmektedir.

Yapay zekâ teknolojisinin önemini anlamak ve bu teknolojileri etkin bir şekilde kullanmak, günümüzün ve geleceğin iş dünyasında hayati bir öneme sahiptir. Dolayısıyla bu eserin, yapay zekâ konusunda okurlar ve araştırmacılar için önemli referans kaynaklardan biri olması, böylelikle yapay zekâ alanındaki temel bilgi birikiminin artırılması hedeflenmektedir.



(Tanıtım Bülteninden)
Yapay zekâ, insanlık tarihinin en heyecan verici keşiflerinden biri olarak günümüzde öne çıkmış hatta hayatımızın neredeyse her alanında etkisini hissettiğimiz bir teknoloji hâline dönüşmüştür. Öyle ki “yapay zekâ”, gelecekte daha da yaygın bir şekilde “İnsanlığın pi noktası” olmaya hiç şüphesiz devam edecektir. Bu bağlamda bu eser, yoğun bir emek ... Daha fazla göster
Yazar
Hasan Kurtboğan
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 2024
Yayınevi
Nobel Bilimsel Eserler
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 166
ISBN-13 978-6-2539-3581-8
Boyutları 16,5 x 24 cm
Cilt Ciltsiz
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Üzeyir Yazıcı
@uzeyiryzc
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close