Biz kimiz? Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Dünyayı bir uçtan diğer uca ne zaman dolaşmaya başladık? Aklımız ne zaman devreye girdi? Din kavramına ne zaman sahip olduk? Hayal gücümüz dünden bugüne nasıl bir değişim geçirdi? Eş, aile, toplum nasıl doğdu? Ya sanat ve aşk?.. İnsanın En Güzel Tarihi’nde, Fransa’nın kendi alanında uzman üç bilim adamı bu ve benzeri soruları yanıtlıyor, insana özgü üç perdelik komedinin üç keşifle ortaya çıktığını söylüyorlar: Toprağın, hayal gücünün ve gücün keşfi. Bunlar, bir bakıma insanın kendini doğadan ayırması, onu sömürgeleştirmesi ve sonra da kendi kültürünün tuzağına düşmesi anlamına geliyor. Bizler bugün otoriteyi, hiyerarşiyi göklere çıkarıyor, doğanın sesine hiç ama hiç kulak vermiyoruz. Kim olduğumuzu bize anlatacak olan tarihi mirası baraj suları altında bırakıyoruz. Evcilleştiğimizi söylüyoruz ama vahşi yanımızı hep koruyoruz. Acaba hâlâ tarihöncesi dönemde mi yaşıyoruz?..
André Langaney: Genetikçi. Le Sexe et l’Innovation (Cinsellik ve Yenilik) ile Tous parents, tous différents (Hepimiz Akrabayız) kitaplarının yazarı.
Jean Clottes: Fransa Ortak Mirası Koruma Kurulu’nun eski yöneticisi. Voyage en préhistoire (Prehistoryada Yolculuk) ve Chamanes de la préhistoire (Tarihöncesinin Şamanları) kitaplarının yazarı.
Jean Guilaine: Collège de France’da öğretim üyesi. La Mer partagée (Ortak Deniz) ve La France d’avant la France (Fransa’dan Önceki Fransa) kitaplarının yazarı.
Dominique Simonnet: L’Express
Biz kimiz? Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Dünyayı bir uçtan diğer uca ne zaman dolaşmaya başladık? Aklımız ne zaman devreye girdi? Din kavramına ne zaman sahip olduk? Hayal gücümüz dünden bugüne nasıl bir değişim geçirdi? Eş, aile, toplum nasıl doğdu? Ya sanat ve aşk?.. İnsanın En Güzel Tarihi’nde, Fransa’nın kendi alanında uzman üç bilim adamı
... Daha fazla göster