Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
İnsanın Anlam Arayışı

İnsanın Anlam Arayışı

Kitap
2010
EA Puanı
9.9 10
76 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
20. yüzyılın önde gelen psikiyatrlarından Viktor E. Frankl, otuzun azerinde yabancı dile çevrilen ve bütün dünyada 15 milyondan fazla satan Insanin Anlam Arayışında, kurucusu oldugu logoterapi nin ilkelerini, Ikinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri esliginde anlatmaktadır. Okurlar, Frankl'in tasvir ettigi toplama kampinin, dünyayı daha büyük bir hapishane olarak kavramamizi sağlayacak parlak bir metafora dönüştüğünü fark edecektir. Gasset, Heidegger ve Sartre'dan aşina oldugumuz düşünceler işığında, varoluşun çetin koşullarında "anlam" keşfetmemize yardım edecek süreci anlatan Frankl, "Insanı insan yapan nedir?" sorusuna da yanıt vermeye çalışıyor...

"Gerçekten ihtiyaç duyulan şey, yaşama yönelik tutumumuzdaki temel bir değişmeydi. Yaşamdan ne beklediğimizin gerçekten önemli olmadigini, asıl önemli olan şeyin yaşamın bizden ne beklediği oldugunu öğrenmemiz ve dahası umutsuz insanlara öğretmemiz gerekiyordu. Yaşamın anlamı hakkında sorular sormayı bırakmamız, bunun yerine kendimizi yaşam tarafından her gün, her saat sorgulanan birileri olarak düşünmemiz gerekirdi. Yanıtımızın konuşma ya da meditasyondan değil, dogru eylemden ve doğru yaşam biçiminden oluşması gerekiyordu. Nihai anlamda yaşam, sorunlara doğru çözümler bulmak ve her birey için kesintisiz olarak koyduğu görevleri yerine getirme sorumluluğunu almak anlamına gelir."
20. yüzyılın önde gelen psikiyatrlarından Viktor E. Frankl, otuzun azerinde yabancı dile çevrilen ve bütün dünyada 15 milyondan fazla satan Insanin Anlam Arayışında, kurucusu oldugu logoterapi nin ilkelerini, Ikinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri esliginde anlatmaktadır. Okurlar, Frankl'in tasvir ettigi toplama kampinin, ... Daha fazla göster
Yazar
Viktor Frankl
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 2010
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
ISBN-10 6054054201
ISBN-13 9786054054206
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Avusturyalı psikiyatrist. "Üçüncü Viyana Okulu"nun ve logoterapi'nin kurucusu olan Frankl, varoluşçu terapinin en önemli isimlerinden biridir. İkinci Dünya Savaşı sırasında, toplama kamplarında yaşadıklarını, kendi psikiyatrik ogretisi aginda geniş kitlelere sunduğu Insanın Anlam Arayışı Franklin "Treud ve Adler'den sonra sahasının en dikkat çekici ismi olarak anılmasını sağlamıştır. Diğer önemli eserleri arasında, The Unconscious God. The Will to Meaning ve Psychotheraphy and Existentialism yer alıyor.
Avusturyalı psikiyatrist. "Üçüncü Viyana Okulu"nun ve logoterapi'nin kurucusu olan Frankl, varoluşçu terapinin en önemli isimlerinden biridir. İkinci Dünya Savaşı sırasında, toplama kamplarında yaşadıklarını, kendi psikiyatrik ogretisi aginda geniş kitlelere sunduğu Insanın Anlam Arayışı Franklin "Treud ve Adler'den sonra sahasının e ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (4)
Alıntılar (4)
Gönderiler (0)
İnceleme
Sudenur Uruç
İnceleyen
24
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
İnceleme
Nuray Mustafazade
İnceleyen
Yazarın gerçekten yaşadığı ve kendi anlatımıyla yazdığı bir kitap. Herkesin okuması gereken kitaplardan bence. Psikolojik kitap diye başlamıştım ama içinde hayat dersiyle karşılaştım. Tarih, psikoloji ve gerçekler. Bu kitap sayesinde yaşadığım hayatın biraz daha değerini anladım. Teşekkürler Viktor E. Frankl
19
0 Yorum
1
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
İnceleme
Hasan Ok
Hasan Ok
55K UP
İnceleyen
Logoterapinin kurucusu, doktor "Victor Emil Frankl"ın bizzat Auschwitz kampında yaşadıklarınının öyküsü. Austchwitz ve ismini bilmediğimiz diğer kamplarda yaşam mücadelesi veren insanların "acıları, kederleri, üzüntüleri ve en önemlisi de umutlarının" eseri.
14
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Moderatör Uyarısı
Kural İhlali 1 moderatör tarafından eklendi
Tavsiye sistemini sadece eseri tavsiye etmek için kullanın.
6
İnceleme
Gerçekten güzel bir kitaba benziyor birlikte okumaya ne derssiniz
3
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Nuray Mustafazade
@nuraymustafazade
İnceleme Yaz
Tasviyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close