Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
İlkçağ Felsefe Tarihi 5 (V)

İlkçağ Felsefe Tarihi 5 (V)

Plotinos, Yeni-Platonculuk ve Erken Dönem Hıristiyan Felsefesi
Kitap
2023
EA Puanı
9.0 10
2 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
İlkçağ felsefesinin beşinci cildi, Roma İmparatorluğu dönemindeki felsefi akımları ve özellikle Yeni Platonculuk üzerine odaklanır. Plotinos ve Yeni Platonculuk’un kurucusu olan filozofların öğretileri, Roma felsefesinin son döneminde önemli bir dönüm noktası oluşturur. Ayrıca, Hristiyan felsefesiyle ilk dönem Kilise Babaları arasındaki etkileşim de bu ciltte incelenmektedir.
Yazar
Ahmet Arslan
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
18 Ekim 2023
Yayınevi
ALFA YAYINLARI
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 616
ISBN-13 978-6-2544-9742-1
Boyutları 13,5 x 21 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Prof. Dr. Ahmet Arslan, Antik Yunan felsefesi, İslam felsefesi ve kelâm alanlarında uzmanlaşmış, akademik kariyerinde önemli katkılarda bulunmuş bir felsefeci ve akademisyendir. Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nde dersler vermiş, felsefi düşünceler ve tarih üzerine kapsamlı araştırmalar yapmıştır.
Özet
İlkçağ Felsefe Tarihi 5, Roma dönemi felsefesine, özellikle Plotinos’un Yeni Platonculuk okuluna dair detaylı bir inceleme sunar. Plotinos’un düşünceleri, batı felsefesi üzerinde önemli bir etki bırakmış ve Ortaçağ Hristiyan felsefesinin temellerini atmıştır. Kitapta ayrıca, Roma İmparatorluğu’nun son döneminde yükselen felsefi akımlar ve Hristiyanlık ile felsefenin buluşma noktaları ele alınır. Hristiyan Kilise Babalarının felsefi görüşleri, Hristiyanlık düşüncesinin doğuşundaki felsefi temelleri ve felsefi tartışmaların etkisi anlatılmaktadır.
İlkçağ Felsefe Tarihi 5, Roma dönemi felsefesine, özellikle Plotinos’un Yeni Platonculuk okuluna dair detaylı bir inceleme sunar. Plotinos’un düşünceleri, batı felsefesi üzerinde önemli bir etki bırakmış ve Ortaçağ Hristiyan felsefesinin temellerini atmıştır. Kitapta ayrıca, Roma İmparatorluğu’nun son döneminde yükselen felsefi akımlar ve Hristiyan ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Nusret Kağan Bilen
@IgnorantBender
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close