Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi

Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi (Homo Deus: A Brief History of Tomorrow)

Kitap
2017
EA Puanı
10.0 10
54 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Hayvanlardan Tanrılara Sapiens kitabıyla insan türünün dünyaya nasıl egemen olduğunu anlatan Harari, Homo Deus'ta çarpıcı öngörüleriyle yarınımızı ele alıyor. İnsanlığın ölümsüzlük, mutluluk ve tanrısallık peşindeki yolculuğunu bilim, tarih ve felsefe ışığında incelediği bu çalışmasında, insanın bambaşka bir türe, Homo deus'a evrildiği bir gelecek kurguluyor.

Yola "önemsiz bir hayvan" olarak çıkan Homo sapiens, tanrılar katına ulaşmak uğruna kendi sonunu mu hazırlıyor?

Homo sapiens nasıl oldu da evrenin insan türünün etrafında döndüğünü iddia eden hümanist öğretiye inandı?

Bu öğreti gündelik yaşantımızı, sanatımızı ve en gizli tutkularımızı nasıl şekillendiriyor?

İnsanı inekler, tavuklar, şempanzeler ve bilgisayar programlarının tümünden ayıran yüksek zekası ve kudreti dışında herhangi bir alametifarikası var mı?

Tarih boyunca benzeri görülmemiş kazanımlar elde etmemize rağmen mutluluk seviyemizde neden kayda değer bir artış olmadı?

"Tüm bunları anlamak için tek yapmamız gereken geriye dönüp bakmak ve Homo sapiens'in aslında ne olduğunu, hümanizmin nasıl dünyaya hakim bir din hâline geldiğini ve hümanizm rüyasını gerçekleştirmeye çalışmanın aslında neden insanlığın kendi sonunu getireceğini incelemektir. İşte bu kitabın temel meselesi budur."

"Okurken hem eğlenecek hem de çok şaşıracaksınız. Her şeyin ötesinde, kendinizi daha önce hiç düşünmediğiniz şeyleri düşünürken bulacaksınız."
-Danıel Kahneman, Hızlı ve Yavaş Düşünme'nin yazarı-

"Homo Deus'u okuduğunuzda uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından vardığınız bir uçurumun kenarında durduğunuzu hissedeceksiniz. Yolculuğun artık bir önemi kalmayacak, çünkü bir sonraki adımınızı engin bir boşluğa atacaksınız."
-David Runciman, The Guardian-
Hayvanlardan Tanrılara Sapiens kitabıyla insan türünün dünyaya nasıl egemen olduğunu anlatan Harari, Homo Deus'ta çarpıcı öngörüleriyle yarınımızı ele alıyor. İnsanlığın ölümsüzlük, mutluluk ve tanrısallık peşindeki yolculuğunu bilim, tarih ve felsefe ışığında incelediği bu çalışmasında, insanın bambaşka bir türe, Homo deus'a evrildiği bir gelecek ... Daha fazla göster
Yazar
Yuval Noah Harari
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Homo Deus: A Brief History of Tomorrow
Yayınlanma Tarihi
15 Mart 2017
Yayınevi
Kolektif Kitap
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 456
ISBN-10 6055029634
ISBN-13 9786055029630
Boyutları 15 x 21,5 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Yuval Noah Harari (İbranice: יובל נח הררי‎‎; d. 24 Şubat 1976), İsrailli tarihçi ve yazardır. İsrailli bir kamu entelektüeli, tarihçi ve Kudüs İbrani Üniversitesi Tarih Bölümü'nde profesör. Popüler bilim en çok satan kitapları Sapiens: İnsanlığın Kısa Tarihi (2014), Homo Deus: Yarının Kısa Tarihi (2016) ve 21.Yüzyıl İçin 21 Ders (2018) kitabının yazarıdır. Yazıları özgür iradeyi, bilinci, zekayı, mutluluğu ve acıyı inceler.

Harari, yaklaşık 70.000 yıl önce Homo sapiens'in rakip Neandertallerin ve Homo cinsinin diğer türlerinin yerini aldığı, dil becerilerini geliştirdiği ve yapılandırılmış toplumları geliştirdiği ve zirai yırtıcılar olarak yükseldiği, tarım devrimi tarafından desteklenen ve hızlanan "bilişsel devrim" hakkında yazıyor. İnsanların çevreleri üzerinde neredeyse ustalığa yaklaşmalarına izin veren bilimsel yöntem. Kitapları aynı zamanda, akıllı biyolojik organizmaların kendi yaratımları tarafından aşıldığı fütüristik bir biyoteknolojik dünyanın olası sonuçlarını da inceliyor; "Homo sapiens bir yüzyıl içinde yok olacak" demiştir.
Yuval Noah Harari (İbranice: יובל נח הררי‎‎; d. 24 Şubat 1976), İsrailli tarihçi ve yazardır. İsrailli bir kamu entelektüeli, tarihçi ve Kudüs İbrani Üniversitesi Tarih Bölümü'nde profesör. Popüler bilim en çok satan kitapları Sapiens: İnsanlığın Kısa Tarihi (2014), Homo Deus: Yarının Kısa Tarihi (2016) ve 21.Yüzyıl İçin 21 Ders (2018) kitabının ya ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (2)
Alıntılar (2)
Gönderiler (0)
İnceleme
Lil Trilece
Lil Trilece
3,421 UP
İnceleyen
Bu kitap gelecekte insanların başına neler gelebilceğini neler olabileceği hakkında bahsediyor çok beğenmiştim bu kitabı bitirince eğer Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens kitabını da okumadıysanız onuda okumanızı öneririm.
12
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
İnceleme
Mehmet Hakan Erçetin
İnceleyen
Okuduktan sonra sorgulattıran ve düşündüren bir kitap.
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close