Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Paylaşım Yap
Hiçlik Çağı

Hiçlik Çağı (The Age of Nothing: How We Have Sought To Live Since The Death of God)

Tanrının Ölümünden Sonra Dünya
Kitap
2014
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Friedrich Nietzsche 1882’de “Tanrı öldü” dedi. O zamandan bu yana sanatçılar, bilim insanları, siyasetçiler ve düşünürler Tanrı olmadan bir yaşam biçimi oluşturmanın yollarını aradılar. İnsanlık tarihinde ilk kez, dinî bir çerçeve olmaksızın hayata anlam kazandırma çabası öne çıktı.

Peter Watson, modern dönemin sanatsal, bilimsel ve kültürel gelişmelerini ele aldığı bu kapsamlı çalışmada, William James ve pragmatistlerden Sigmund Freud ve psikanalize, Picasso, Joyce ve Camus gibi sanatçılardan Birinci ve İkinci Dünya Savaşı edebiyatına kadar geniş bir perspektif sunuyor. Bilim dünyasında Einstein’dan Hawking’e ve modern ateizmin önde gelen isimleri Dawkins, Harris ve Hitchens’a kadar pek çok ismin düşüncelerini inceliyor.

Hiçlik Çağı, dinî inanç kaybının Batı uygarlığı üzerindeki etkilerini analiz ederken, sekülerizmin sanat, edebiyat, bilim ve felsefeyle nasıl iç içe geçtiğini gözler önüne seriyor. Watson, Nietzsche’den Daniel Dennett’e kadar uzanan düşünce tarihini titizlikle ele alarak, ateizmin barındırdığı büyük soruları ve bunların toplumsal yansımalarını irdeliyor.

“Geçtiğimiz yüzyılın kurucu fikirlerinin canlı ve ilgi çekici bir özeti olan Hiçlik Çağı, Nietzsche’nin teşhisinin, politik yelpazenin bazı şaşırtıcı noktaları da dahil olmak üzere kültürel yaşamın her alanında nasıl tepkiler uyandırdığını gösteriyor.”
– John Gray

“İngiltere’nin en seçkin düşünce tarihçilerinden birinden heyecan verici bir yolculuk…”
– The Boston Globe
Friedrich Nietzsche 1882’de “Tanrı öldü” dedi. O zamandan bu yana sanatçılar, bilim insanları, siyasetçiler ve düşünürler Tanrı olmadan bir yaşam biçimi oluşturmanın yollarını aradılar. İnsanlık tarihinde ilk kez, dinî bir çerçeve olmaksızın hayata anlam kazandırma çabası öne çıktı. Peter Watson, modern dönemin sanatsal, bilimsel ve ... Daha fazla göster
Yazar
Peter Watson
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
The Age of Nothing: How We Have Sought To Live Since The Death of God
Yayınlanma Tarihi
13 Şubat 2014
Yayınevi
Kronik Kitap
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 544
ISBN-10 6-256-22815-4
ISBN-13 978-6-2562-2815-3
Boyutları 14 x 20 cm
Son Baskı Tarihi 2024-10-15
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Peter Watson, İngiliz tarihçi, gazeteci ve yazardır. Özellikle düşünce tarihi, sanat tarihi ve bilim tarihine odaklanan eserleriyle tanınır. The Times, The Observer ve New York Times gibi yayınlar için yazılar yazmıştır. Bilim ve kültür tarihi konularında kapsamlı araştırmalar yaparak, sekülerleşme ve modern düşünce üzerine çalışmalar gerçekleştirmiştir.
Özet
Peter Watson, bu kitabında Nietzsche’nin “Tanrı öldü” sözünden yola çıkarak, dinin yokluğunda insanların anlam arayışlarını inceliyor. 19. yüzyılın sonlarından günümüze kadar uzanan süreçte, sanat, bilim ve felsefe alanlarında ortaya çıkan seküler düşünce akımlarını ele alıyor. William James’in pragmatizminden Freud’un bilinçaltı kuramına, Camus’nün varoluşçuluğundan modern ateizmin yükselişine kadar geniş bir çerçevede, Tanrı’nın yerini neyin doldurduğunu araştırıyor. Sekülerleşmenin, bireysel ve toplumsal hayatta yarattığı dönüşümleri anlatırken, sanatın ve bilimin bu süreçteki rollerini detaylandırıyor.

Watson, özellikle 20. yüzyılın büyük savaşlarının düşünce dünyasında yarattığı değişimleri ele alarak, sanatçılar ve yazarlar üzerinden sekülerizmin kültürel yankılarını tartışıyor. Einstein’dan Hawking’e kadar bilim insanlarının evreni anlama çabalarını, modern bilimle birlikte gelişen ateizmin temelleriyle ilişkilendiriyor. Yeni ateizmin yükselişini incelerken, Richard Dawkins, Sam Harris ve Christopher Hitchens gibi isimlerin fikirlerine de yer veriyor.

Hiçlik Çağı, sadece bir düşünce tarihi değil, aynı zamanda çağdaş sekülerizmin entelektüel temellerini sorgulayan bir çalışma olarak öne çıkıyor.
Peter Watson, bu kitabında Nietzsche’nin “Tanrı öldü” sözünden yola çıkarak, dinin yokluğunda insanların anlam arayışlarını inceliyor. 19. yüzyılın sonlarından günümüze kadar uzanan süreçte, sanat, bilim ve felsefe alanlarında ortaya çıkan seküler düşünce akımlarını ele alıyor. William James’in pragmatizminden Freud’un bilinçaltı kuramına, Camus’nü ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Mitek Papilio
@MitekPapilio
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close