Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Haydutlar

Haydutlar (Die Räuber)

Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi
Kitap
2023
EA Puanı
Puanlanmadı
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Schiller'in 1781’de yayımlanan ilk oyunu Haydutlar Alman gençliğini sarsan coşkulu ve isyankâr yapısıyla büyük bir başarı kazandı. Schiller Haydutlar’da muhteris bir kardeş, sadık bir sevgili ve dehşet saçan bir haydut çetesiyle reisinin etrafında gelişen olayları sergilerken adalet ve yargı, siyaset ve iktidar, ahlak ve din üzerine şiddetli eleştirilerde bulundu, kötülüğün doğası üzerine karmaşık bir çözümlemeye girişti.
Yazar
Friedrich Schiller
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Almanca (Deutsch)
Orijinal Başlık
Die Räuber
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 2023
Yayınevi
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 192
ISBN-13 978-6-2542-9416-7
Boyutları 12,5 x 20,5 cm
Son Baskı Tarihi 2023-04-01
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Alman şair, düşünür, tarihçi ve oyun yazarı. Hukuk ve tıp eğitimi gördü. Edebiyat yaşamının ilk yıllarında Alman toplumunun önyargılarını epey sert eleştiren yazılar yazdı. 1789 yılında Jena Üniversitesi’nde tarih profesörlüğüne getirildi. Tarih ve estetik üzerine yazdığı çoğu eser bu dönemin ürünüdür. 1794 yılından sonra Goethe’yle güçlü bir dostluk kurdu. Özellikle bu dönemde yazdığı lirik şiirler ve oyunlarla Goethe’yle birlikte Alman edebiyatına yön verdi. 1781’de yayımlanan ilk oyunu Haydutlar Alman gençliğini sarsan coşkulu ve isyankâr yapısıyla büyük bir başarı kazandı. Schiller Haydutlar’da muhteris bir kardeş, sadık bir sevgili ve dehşet saçan bir haydut çetesiyle reisinin etrafında gelişen olayları sergilerken adalet ve yargı, siyaset ve iktidar, ahlak ve din üzerine şiddetli eleştirilerde bulundu, kötülüğün doğası üzerine karmaşık bir çözümlemeye girişti.
Alman şair, düşünür, tarihçi ve oyun yazarı. Hukuk ve tıp eğitimi gördü. Edebiyat yaşamının ilk yıllarında Alman toplumunun önyargılarını epey sert eleştiren yazılar yazdı. 1789 yılında Jena Üniversitesi’nde tarih profesörlüğüne getirildi. Tarih ve estetik üzerine yazdığı çoğu eser bu dönemin ürünüdür. 1794 yılından sonra Goethe’yle güçlü bir dostl ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Mehmet Emre Demir
@mehmetemredemir
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close