Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Hayatın Kökleri

Hayatın Kökleri (The Roots of Life: A Layman's Guide to Genes, Evolution and the Ways of Cells)

Kitap
1978
EA Puanı
10.0 10
1 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
"Bilimle uğraşmayanlar, bilimin, özellikle de biyolojinin çok ince eleyip sık dokuduğundan, ayrıntılarda çok karmaşık olduğundan ve konu dışındakiler tarafından zor kavrandığından yakınırlar. Diğer yandan bilim insanları, toplumun, temel araştırma bulgularının değerini çok az takdir ettiğinden, çok az ilgilendiğinden söz eder.
Dr. Hoagland'ın kitabıyla aradaki duvarın iki yüzü de onarılacaktır."
-Levis Thomas-
Yazar
Mahlon B. Hoagland
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
The Roots of Life: A Layman's Guide to Genes, Evolution and the Ways of Cells
Yayınlanma Tarihi
01 Ocak 1978
Yayınevi
Tübitak Yayınları
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 174
ISBN-10 9-754-03001-4
ISBN-13 978-9-7540-3001-3
Boyutları 11 x 18 cm
Son Baskı Tarihi 1998-05-01
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Mahlon B. Hoagland (1921–2009), Amerikalı bir biyokimyacı ve moleküler biyologdu. Hücre biyolojisi, genetik ve moleküler biyoloji alanlarında önemli katkılarda bulundu.

Hoagland'ın en bilinen katkılarından biri, ribozomların protein sentezindeki rolünü keşfetmesiydi. Ribozomlar, hücrelerde protein sentezinde temel rol oynayan yapısal birimlerdir. Hoagland, ribozomların mRNA ve amino asitler arasında nasıl etkileşime girdiğini ve protein sentezindeki bu temel adımları anlamak için kapsamlı çalışmalar yürüttü.

Ayrıca, transfer RNA'sının (tRNA) işlevi ve yapısı üzerine de araştırmalar yaptı. Bu çalışmalar, genetik bilgi taşıyan mRNA ile amino asitleri bağlayan tRNA molekülleri arasındaki etkileşimlerin doğasını anlamamıza katkıda bulundu.

Hoagland'ın diğer önemli başarıları arasında, RNA'nın yapısal özellikleri ve fonksiyonları üzerine yaptığı çalışmalar da yer alır. Bilim dünyasına birçok önemli makale ve yayın bırakan Hoagland, biyokimya ve moleküler biyoloji alanlarında önde gelen bir bilim insanı olarak kabul edilir.
Mahlon B. Hoagland (1921–2009), Amerikalı bir biyokimyacı ve moleküler biyologdu. Hücre biyolojisi, genetik ve moleküler biyoloji alanlarında önemli katkılarda bulundu. Hoagland'ın en bilinen katkılarından biri, ribozomların protein sentezindeki rolünü keşfetmesiydi. Ribozomlar, hücrelerde protein sentezinde temel rol oynayan yapısa ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (1)
Gönderiler (0)
Öne Çıkan İnceleme
Üzeyir Yazıcı
İnceleyen10
insan, biyoloji ve birazda evrim..
Malumunuz yıllar sonra tekrardan üniversite sınavına hazırlanıyorum ve sayısalcılar çok iyi bilir AYT Biyoloji kısmında "Genden Proteine" diye bir ünite var, tam da bu üniteyi bitirdikten sonra kitap karşıma çıktı ve büyük bir zevkle okuyup bitirdim. Çünkü aslında ünite de anlatılan konuları temel alıp daha ilerilere taşımış Dr. Mahlon B. Hoagland.


Benim gibi biyolojiye karşı ilgi duyanlar kitabı hiç sıkılmadan bir iki günde rahatlıkla bitirebilir. Kitap anlattığı konular nedeniyle gerçekten çok sürükleyici. Aslında farkında olmadan aklınızı kurcalayan bir çok soruya da bu kitap sayesinde yanıt bulabilirsiniz. Her sayfası bilgi dolu her sayfası bilim dolu.. Ayrıca öyle anlaşılmamak için yazılmış bir kitap değil.
Bu inceleme Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
5
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Üzeyir Yazıcı
@uzeyiryzc
İnceleme Yaz
Tavsiyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close