Görme Yetimizle İlgili Bildiğimiz Her Şey
Yetilerimiz, doğada yaşamımızı sürdürmemizi ve ürememizi sağlamak için milyonlarca yıl içerisinde evrimleşmiştir ve dolayısıyla, tıpkı kâğıdın ne olduğunu bilmeden kağıt zımbasını anlayamayacağımız gibi, kendisi için evrimleştikleri çevreyi bilmeden onları anlayamayız. Fizyolojimiz X-ışınlarını bile görebilir, ancak bilincimiz bunu bir kenara atar. Diğer bir deyişle “süpergüçlerimiz var ama farkında değiliz,” diyor yazar. Bu kitabın asıl amacı “neden” sorularını yanıtlamak: Neden renkli görüyoruz? Neden gözlerimiz önde? Neden yanılsamalar görüyoruz? Neden harflerin şekilleri böyle?
“Hem çarpıcı hem eğlenceli; görme üzerine okuduğum en özgün yapıt.”
–Stanislas Dehaene,
“Changizi’nin Görüş Devrimi, insan beynini anlamamıza büyük etkileri olabilecek özgün fikirlerini özetliyor.”
–The Wall Street Journal
“Changizi, kitabı boyunca açıklamalarını, anlaşılmalarını kolaylaştıracak basit ve etkileyici görme deneyleriyle süslüyor ve gerçekten kökten farklı fikirler ortaya koyuyor olsa da savlarını aralarında sinirbilim, evrimsel biyoloji, tıp ve dilbilim gibi birçok disiplinden aldığı kanıtlarla destekliyor.”
–Scientific American Mind
Görme Yetimizle İlgili Bildiğimiz Her Şey
Yetilerimiz, doğada yaşamımızı sürdürmemizi ve ürememizi sağlamak için milyonlarca yıl içerisinde evrimleşmiştir ve dolayısıyla, tıpkı kâğıdın ne olduğunu bilmeden kağıt zımbasını anlayamayacağımız gibi, kendisi için evrimleştikleri çevreyi bilmeden onları anlayamayız. Fizyolojimiz X-ışınları
... Daha fazla göster