Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Genç Bilimadamına Mektuplar

Genç Bilimadamına Mektuplar (Letters to Young Scientists)

Kitap
2015
EA Puanı
10.0 10
8 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
İki kez Pulitzer Ödülü kazanan biyolog Edward O. Wilson bu kitabında genç araştırmacılara, çalışma alanı bulma, bir yol gösterici seçme ve bilimsel teoriyi gerçek dünyaya uygulama gibi konularda tavsiyelerde bulunuyor. Yazar, genç bilim insanlarına bilimsel buluş ve keşifleri nasıl gerçekleştirecekleri konusunda yol göstermekle kalmıyor, aynı zamanda onlara bilimde neden başarılı olmaları gerektiğini de çok açık bir dille anlatıyor. Böylece genç bilimcilere birtakım pratik öğütlerin yanı sıra felsefi bir bakış açısı da sunmuş oluyor.
İki kez Pulitzer Ödülü kazanan biyolog Edward O. Wilson bu kitabında genç araştırmacılara, çalışma alanı bulma, bir yol gösterici seçme ve bilimsel teoriyi gerçek dünyaya uygulama gibi konularda tavsiyelerde bulunuyor. Yazar, genç bilim insanlarına bilimsel buluş ve keşifleri nasıl gerçekleştirecekleri konusunda yol göstermekle kalmıyor, aynı zaman ... Daha fazla göster
Yazar
Edward Osborne Wilson
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Orijinal Başlık
Letters to Young Scientists
Yayınlanma Tarihi
06 Kasım 2015
Yayınevi
Say Yayınevi
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 220
ISBN-10 6-050-20337-7
ISBN-13 978-6-0502-0337-0
Boyutları 11 x 18,5 cm
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Edward Osborne Wilson Amerikalı bir biyolog, doğa bilimci ve yazardı. Wilson, birçok kez "Yeni Darwin", "Darwin'in doğal varisi" veya "21. yüzyılın Darwin'i" lakapları verilen etkili ve ünlü bir biyolog olmuştur. Biyoloji bilimindeki uzmanlık alanı zoolojinin karıncalarla ilgili çalışma alanı olan mirmekoloji idi. https://dar.vin/EOWilson
Özet
Yazar, bilim kavramının farklı anlamlarından bahsetmekte, bilim insanının niteliklerinden söz etmektedir. Merak, ilgi ve heyecanın bilim insanın meslek yaşamı boyunca hissedeceği duygular olduğunu dile getirmektedir. Yazarın dikkat çektiği önemli noktalardan birisi, bilimsel çalışmalarda yapıla gelen fikir hırsızlığıdır. Başka bilim insanlarının yaptığı çalışmaları kendisininmiş gibi göstermenin affedilemez bir suç olduğunu ifade etmektedir.



Bir bilim insanının alanında bilgi sahibi olması için okuması gerektiği, araştırmalarında sonuçlara ulaşması, alınan sonuçların olumlu olmasının verdiği mutluluğu yaşaması gerektiği kitapta yer almaktadır. Fakat olumsuz sonuç ve geçersiz çıkan hipotezler karşısında da geri adım atmayı bilmeli ve bu durumun da işin bir parçası olduğu unutulmamalıdır denmektedir. https://dar.vin/eodev
Yazar, bilim kavramının farklı anlamlarından bahsetmekte, bilim insanının niteliklerinden söz etmektedir. Merak, ilgi ve heyecanın bilim insanın meslek yaşamı boyunca hissedeceği duygular olduğunu dile getirmektedir. Yazarın dikkat çektiği önemli noktalardan birisi, bilimsel çalışmalarda yapıla gelen fikir hırsızlığıdır. Başka bilim insanlarının ya ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (1)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
İnceleme
Murat Yıldız
İnceleyen10
Temel bilimler öğrencisi olan herkesin okuması gereken bir kitap. Sadece temel bilim değil, eğer bölümünüzde araştırma ve geliştirme çalışmalarında bulunarak tam anlamıyla mühendislik ve bilim anlamında bir araştırmacı olmak istiyorsanız kesinlikle okumanız gerekli. Edward O. Wilson bize çok değerli tavsiyeler veriyor ve kendi alanımızda nasıl ilerlememiz gerektiğini anlatıyor. Kendisi bir biyolog, Harvard'da profesörlük yaptı ve yelpazesini bir adım daha genişleterek neredeyse bütün genç üniversiteli ve üniversiteye geçecek olanlara hitap eden bir kitap oluşturdu. Tavsiye ediyorum.
7
0 Yorum
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Oğuzhan Hoşver
@PsychedelicLazWarrior
İnceleme Yaz
Tavsiyelere Git
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close