Tüm Reklamları Kapat
From Bacteria to Bach and Back

From Bacteria to Bach and Back

The Evolution of Minds
Kitap
2017
EA Puanı
10.0 10
5 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Özet
Amerika'nın önde gelen filozoflarından Dennett, bilinçli zihnin kökenlerine ilişkin önemli açıklamalar yapıyor.

Nasıl akıl sahibi olduk?

Bu soru yüzyıllardır insan zihninin rakipsiz yaratma, hayal etme ve açıklama yeteneğini nasıl geliştirdiğini merak eden psikologların, fizikçilerin, şairlerin ve filozofların ilgisini çekmiştir. Darwin'in takipçileri uzun süredir bilincin, dilin ve kültürün doğal seçilim yoluyla nasıl ortaya çıkabileceğini açıklamayı arzuluyor. Proteinlerin, nöronların ve DNA'nın iç işleyişine dair anlayışımız her zamankinden daha derin olsa da, zihnimizin nasıl ortaya çıktığı konusu büyük ölçüde bir sır olarak kaldı.

Daniel C. Dennett, bu durumun artık değiştiğini söylüyor. Evrimsel düşünceye dair şimdiye kadarki en kapsamlı incelemesi olan Bakterilerden Bach'a ve Ötesine, bilgisayar bilimi ve biyolojiden gelen fikirlere dayanarak kavrayışlı bir zihnin aslında akılsız bir doğal seçilim sürecinden nasıl ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Kısmen felsefi polisiye, kısmen cesur bilimsel varsayım olan bu dönüm noktası niteliğindeki çalışma, Dennett'in efsanevi kariyerini felsefi düşüncenin ön saflarında sürdüren temaları genişletiyor.

Dennett, esprili ve dikkat çekici düşünce deneyleriyle dolu benzersiz üslubuyla, insanların memleri paylaşma yeteneğini veya genetik içgüdüye dayanmayan şeyleri yapma yollarını geliştirdiğinde çok önemli bir değişimin meydana geldiğini açıklıyor. Kendisi de memlerden oluşan dil, bu etkileşimi hızlandırdı. Memler arasındaki rekabet (doğal seçilimin bir biçimi) o kadar iyi tasarlanmış düşünme araçları üretti ki, bize kendi memlerimizi tasarlama gücü verdi. Yalnızca algılayan ve kontrol eden değil, aynı zamanda yaratabilen ve kavrayabilen zihin, büyük ölçüde kültürel evrim süreci tarafından şekillendirildi.

Yeni nesil filozoflar, bilim adamları ve düşünürler için gündemi belirleyen bir kitap olan ''Bakterilerden Bach'a ve Ötesine'', zihnin nasıl çalıştığını ve nasıl ortaya çıktığını anlamaya istekli herkesi hem memnun edecek hem de çok eğlendirecek.
Amerika'nın önde gelen filozoflarından Dennett, bilinçli zihnin kökenlerine ilişkin önemli açıklamalar yapıyor. Nasıl akıl sahibi olduk? Bu soru yüzyıllardır insan zihninin rakipsiz yaratma, hayal etme ve açıklama yeteneğini nasıl geliştirdiğini merak eden psikologların, fizikçilerin, şairlerin ve filozofların ilgisini ... Daha fazla göster
Yazar
Daniel Dennett
Dili
İngilizce (English)
Orijinal Dili
İngilizce (English)
Yayınlanma Tarihi
07 Şubat 2017
Yayınevi
WW Norton & Company
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 496
ISBN-10 0393355500
ISBN-13 9780393355505
Boyutları 6,6 x 9,6 inc
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Daniel Dennett, özellikle evrimsel biyoloji ve bilişsel bilimle ilgili olarak zihin felsefesi, bilim ve biyoloji üzerine araştırmaları olan önde gelen bir filozoftur. Bilişsel Çalışmalar Merkezi'nin eş direktörü ve Tufts Üniversitesi'nde Austin B. Fletcher Felsefe Profesörüdür. Dennett tanınmış bir ateist, hevesli bir denizci ve Brights hareketinin savunucusudur. Dennett, felsefe alanında lisans derecesini 1963 yılında Quine'ın öğrencisi olduğu Harvard Üniversitesi'nden aldı. 2001 yılında Paris'te Jean Nicod dersleri vererek Jean Nicod Ödülü'ne layık görüldü. 1987 yılında Amerikan Sanat ve Bilim Akademisi'ne seçildi. Tufts Üniversitesi Müfredat Yazılımı Stüdyosu'nun kurucu ortağı (1985) ve eş yöneticisi olarak görev yaptı ve Smithsonian Enstitüsü için bilgisayarlarda müze sergileri tasarlamaya yardımcı oldu.
Daniel Dennett, özellikle evrimsel biyoloji ve bilişsel bilimle ilgili olarak zihin felsefesi, bilim ve biyoloji üzerine araştırmaları olan önde gelen bir filozoftur. Bilişsel Çalışmalar Merkezi'nin eş direktörü ve Tufts Üniversitesi'nde Austin B. Fletcher Felsefe Profesörüdür. Dennett tanınmış bir ateist, hevesli bir denizci ve Brights hareketinin ... Daha fazla göster
Tüm Reklamları Kapat
Kişiler
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Okan Nurettin Okur
@didelphis18217
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close